HTC One SV – Egy régi széria margójára

A HTC újdonsága középkategóriás hardware-el rendelkezik, de ez a termék nem csak Beats támogatással rendelkezik, hanem emellett még LTE-re is képes.

A doboz tartalma:
A készülék egy egyszerű fehér dobozban érkezett hozzám, amiben a következő tartozékok voltak: adatkábel, USB töltőfej, és egy SIM-tű, amit nem igazán értek, hogy miért van benne, amikor a levehető hátlap alatt kell betenni a SIM-et, de azért van.
Külső:
Amikor először megláttam a készüléket, arra gondoltam, hogy mennyire elegáns, kifinomult, jó minőségű telefonnal lesz dolgom. A készülék mégis nagyon egyszerű kialakítással örvendhet. Nem is furcsa, hiszen a készülék 122 gramm, és összesen 128 x 66.9 x 9.2 milliméter.  Az elején a kijelző található, ez 4,3 inch átmérőjű, Super LCD 2.  A színek, a kontraszt és a betekintési szög igen jónak mondhatók, a felbontás viszont csak 480 x 800 pixel, ami esetünkben 217 ppi-t jelent. De ez nekem nem volt zavaró, attól függetlenül, hogy volt már dolgom FullHD kijelzővel is. A kijelző felső részén a hangszóró, melybe nagyon könnyen bennmarad a por a hosszabbított mély kialakítás miatt, egy másodlagos kamera, egy LED állapotjelző, és egy HTC logó található. A kijelző alatt három, érintésérzékeny gomb van, ezek megvilágítást kaptak abban az esetben, ha valamelyiket megérintjük. A vissza, a home, és a feladatkezelő. A kijelző fényerejével nincs semmi gond, nappal, fényben is jól látható rajta minden. A hátlap plasztikból van, és ez levehető, mely ritka a mostani HTC készülékeknél. Itt található egy kameramodul, felette egy kis LED vaku, mely segíti az éjszakai fényképezéseket. Középen egy HTC felirat található. Az alján pedig van a hangszóró, felette egy 4G LTE, alatta pedig ez Beatsaudio felirat. Ha levesszük a hátlapot megtaláljuk a kivehető akkut, a MicroSIM, és a MicroSD helyét. Amit fontosnak tartok még, hogy ez a készülék négy színben lesz kapható, ez a fekete, a fehér, a piros, és a kék. Nálunk teszten kék színben pompázott, és nagyon megnyerő volt. A készülék tetején található a 3,5 jack aljzat, és a ki- és bekapcsoló gomb. Az alján egy microUSB csatlakozó foglal helyet. Bal oldalt nincs semmi, jobbra találjuk a hangerő szabályozó gombokat. Összeszerelési minősége nem kifogásolható, nem recseg-ropog, nincs semmi baja. Anyaghasználattal sincs semmi gond. A készülék nagyon jól össze lett rakva. Nézzük meg, mit rejt ez az elegáns ház.
Belső:
Mint azt már a bevezetőben is említettem, ez a készülék középkategóriás hardware-ekkel lett megáldva. A SoC tekintetében egy Qualcomm chip-re esett a sor, mivel olyan chip kellett, ami tudja kezelni az LTE-t. A proci kétmagos, MSM8930, magonként 1,2 GHz-en fut, a grafikus gyorsítást pedig egy Adreno 305 végzi. A Snapdragon S4 Plus néven is ismert SoC elég friss. Maga a processzor, a két magosok körében a leggyorsabb nyers számítási, és grafikai teljesítményben. Nagyon nehéz megakasztani a telefont, gyakorlatilag tesztidőszak alatt nekem nem sikerült, pedig elég keményen használtam. Ezen az is segít, hogy van benne 1 GB RAM, ami tökéletesen megfelelő, belső tárhely, ami 8 GB, az elég valamelyest, de ezt lehet bővíteni is MicroSD kártyával. A software nem más, mint AndroidTM, és annak is a 4.0.4-es verzióját találjuk rajta, mikor megvesszük, de ezt le lehet frissíteni 4.1-re, ami ma is az egyik legjobban számít. Így összesítve nagyon is jónak hangzik, és a készüléket még annál is jobb használni. A kamera egy 5 Megapixeles modul, videókat FullHD (1920×1080)-ban tud rögzíteni, ezzel semmi gond nincs, a képek viszont elég zavarosak zoom esetén, de normál méretben egész szépek. Az előlapi kamera egy 1,4 Megapixeles modul, melyek van egy külön, a HTC által kapott alkalmazás a „tükör”, itt csak látjuk magunkat benne, képet nem lehet készíteni, de természetesen, ha a kamera alkalmazásba lépünk be, ott is át lehet váltani az előlapi kamerára, és itt már is tudunk fényképezgetni. Ez mostanában egy elég szokásos dolog, de a lányok nagy része még nem fedezte fel ezt a funkciót, és maradnak a valódi tükrös megoldásnál. A hátlap alatt egy 1800 mAh-ás akku rejtőzik. Ez huzamosabb használat során 1,5-2 napig bírja, én azt vettem észre leginkább, hogy a kijelző meríti a legtöbbet, így amikor automatikusra állítottam, akkor simán kibírt két napot úgy, hogy majdnem egész nap nyomkodtam. Természetesen ez attól is függ, hogy mit csinál rajta az ember, mert én leginkább e-mail-ek küldözgetése, fogadása, persze ezek automatikus szinkronizálása, telefonálásra, és egyéb ilyen dolgokra használtam. De, ha valaki huzamosabb ideig játszani szeretne rajta, az ne váron olyan nagy akkuidőre. Böngészés, és egyéb, ehhez hasonló dolgok alkalmazásával nem kell azon izgulni, hogy mindig kéznél legyen a töltő. Aki lefrissíti 4.1-re a készüléket, az kap még ez mellé egy energiatakarékosságot segítő programot, melyet ki is lehet kapcsolni, de nem szükséges, mert nem zavaró.
Multimédia:
Ugyebár a készülék Beatsaudio támogatással rendelkezik. De nem egészen úgy mint például a HTC 8X, mely hardware-es támogatásban is részesült, de a One SV sajnos nem, de ettől függetlenül gyönyörű szépen szól. Ez ugyebár a fülessel történő használat közben kapcsolgatható ki-be, és tényleg érezni lehet a különbséget. Kihangosítva is nagyon szépen szól (ahhoz képest, hogy egy telefonról van szó), és azok a termékek, melyek hardware-es támogatást is kaptak, azok se szólnak orbitális nagy különbséggel, maximum egy kicsit jobban bírják, ha hangosabban hallgatjuk. Tehát a hangzással nincs semmi gond. Másik érdekesség benne, az a kamera. A beállítások között önkioldó, sorozatfelvétel, ISO állítás, kontraszt, élesség és expozíció korrekció állítható be, állíthatunk a felbontáson, vannak előre integrált környezeti témák, és kérhetünk segédrácsokat, melyek mind nagyon jó lehetőségek. De ezen kívül  an HDR mód, aminek segítségélel nagyon érdekes, és szórakoztató képeket lehet készíteni, és ez mellett panoráma felvételi lehetőség is van, valamint számos effekt, amikkel el lehet szórakozni. A képek mellett a videó felvételben is vannak nagyon érdekes lehetőségek. Ami leginkább megragadott az a lassított felvétel, megy 4x-es lassításban rögzít. Ebben az egyetlen hátrány az az, hogy ilyenkor a felbontás csökken, 768 x 464 pixelre. De ettől függetlenül jól el lehet szórakozni vele. Ennyi a nagyobb érdekesség ebben a témában, de van még egy speciális tulajdonsága, és ezt fogom most kivesézni.

Kommunikációs képességek:
Ennek a készüléknek 4G LTE támogatása is van, amely manapság terjedt el. Hivatalosan ez 100 Mbps letöltési és 50 Mbps feltöltési sebességet jelent, de nagyon ritkán lehet ezt az értéket elérni. Általában ennek az értéknek a felénél egy kicsivel többet lehet elérni Magyarországon. Ettől függetlenül a weboldalakat iszonyat gyorsan betölti, és az alkalmazások pillanatok alatt letöltődik. Ennek is van egy kis hátránya, az pedig nem más, mint az adatforgalom keret, melyet nagyon nagy sebességgel lehúz. Ami szintén nagyon lényeges dolog a böngészési sebességnél, amely maga a készülék képességei, amellyel nincsen semmi gond, így ha valamit megakarunk nézni az interneten, azt pillanatok alatt megtehetjük. Ami nagyon hasznos, mert nem kell sokat várni arra, hogy egy bizonyos dologról hamar információt kapjunk. Vagy arra is nagyon hasznos lehet, hogy ha valaki online szeretne filmeket, vagy egyéb videókat megtekinteni. Ezekre mind nagyon hasznos a készülék. Természetesen van, a négy csatornás GSM (850/900/1800/1900 MHz), az UMTS (900/1900/2100 MHz), és ugyebár az LTE (800/1800/2600 MHz). Ezek mellett van a szokásos WI-FI (802.11a/b/g/n), mely WiFi Direct, DLNA, és hotspot képes. Van benne Bluetooth (v4.0), NFC, és GPRS. Nagyjából ennyi lenne, nézzük egy kis összesített véleményt.
Egyéni vélemény:
Akárhonnan nézem ezt a telefont, csak a jót, és a szépet tudom elmondani róla, attól függetlenül, hogy minden jó dolgához tartozik valami kis zavaró hiba. Ezért a tudás, és felszereltség miatt megéri minden kis hibája. Maga a kinézete valami eszméletlen szép, és kifinomult, és a külsőnél lehet azt elmondani, hogy hibátlan, mert az eleganciáján kívül, az összeszerelési minőség, és az anyaghasználat is hibátlan. Természetesen, ami fontos benne, és nagyon hasznos, az a Beatsaudio támogatás, és az, hogy LTE hálózatokon is működik, de ezeken kívül számos jó, és érdekes tulajdonsága van, amiket a cikkben nagyjából felsoroltam. Amin lehetne még javítani, az a kijelzőnek a felbontása, és a kamera képeinek javítása. Ezen kívül aminek örültem volna az az, hogy a beats hardware-es támogatást is ad neki, de így sincs vele semmi probléma.
Benchmark HTC One SV
Antutu: 10786
Limpack: Single: 141.67   Multi: 287.337
Quadrant: 4635
Smartbench 2012: 2663 / 3344

Én úgy gondolom, hogy ez a készülék egy 10-es skálán 8 pontot érdemel.

A készülék a HTC Magyarország jóvoltából jutott el hozzánk köszönjük nekik.
Skorpy