LG Optimus L9 – A stílus a mindene!

Az LG egyre jobban hajt, hogy felvehesse a versenyt a nagyobb gyártókkal szemben, és ezzel egész jól halad. Ezeket az „L” szériás telefonokat nem legfőképp a hardware-re specializálták ki, hanem inkább a kinézetre, és ezek a készülékek nagyon elegánsak, jól néznek ki, de a tavalyi telefonokkal veszik fel a versenyt.

Doboz tartalma:
A telefon egy kis helyes dobozban érkezett meg hozzánk, ez egy fehér csomag, melynek elején a készülék képe található, a hátulján szintén kép a telefonról, és egy rövid specifikáció. Amikor ki akarjuk nyitni a telefont, egyből szembeötlik a nagy „L STYLE” felirat. Mikor kinyitjuk a dobozt, szembe találjuk magunkat a készülékkel. Miután kivettük a telefont, és kihajtottuk a karton fület, megtaláljuk a tartozékokat. Rejt egy adatkábelt, egy töltőfejet, egy sztereó headset-et, és a szokásos leírásokat. Ami a mi dobozunkból nagyon hiányzott az az NFC tag volt. És most nézzük meg, hogy is néz ki ez a készülék.
Külső:
Ami egyből feltűni az embernek, hogy ha meglátja, vagy ha a kezében fogja az az, hogy a nagy méretéhez képest nagyon vékony, egész pontosan 9,1 mm, egy 4,7 inches kijelző mellé. És egy kicsit kényelmetlen lehet néha a kisebb kezű embereknek, de nem annyira zavaró. Amivel viszont nagyon vigyázni kell az a hátlap, mert annyira vékony, hogy nagyon könnyen eltörik. És ha már a hátlapnál tartunk, akkor elmondom, hogy ebbe van beépítve az NFC is. A hátulján a kamera található, alatta a vaku, egy LG logó, és a hangszóró, mely egészen jól, és szépen szól. Az elején a kijelző foglalja a legtöbb helyet, de itt található még az előlapi kamera, és egy kisebb LG felirat. A kijelző alsó részén helyezkednek el a kezelőgombok. A vissza, és a menü gomb érintés érzékeny, míg a főképernyő gomb fizikális. A bal oldalán van a hangerő szabályozó, jobb oldalon a kijelző lezárására és feloldására szolgáló billentyű található. Felül 3,5 mm-es jack csatlakozó van, alul pedig a microUSB-t találjuk. Az összeszerelési minősége nem valami jó. Össze vissza recseg, és az egész telefon mozog. A kijelzőt, ha erősebben megnyomjuk, összefolyik. Erre mondják azt, hogy valamit valamiért. mivel nagyon nehéz ilyen vékonyra megcsinálni egy telefont, és ennek hátrányai vannak. De inkább nézzük meg mit rejt ez a vékony ház!
Belső:
Mint már említettem ennél a terméknél nem legfőképpen a hardware-re összpontosítottak, de ez se rossz. Egy kétmagos, Texas Instruments OMAP 4430 1 GHz-es processzor dolgozik benne. A grafikus gorsító egy PowerVR SGX540, a RAM pedig 1 GB-os, és ez leginkább közepes hardware-nek nevezhető. A szoftver az AndroidTM 4.0 felületére épül, de maga a felület az az Optimus UI 3.0. A kijelző IPS technológiát használ, ezért gyakorlatilag végtelen betekintési szöge van. 4,7 inch-es kijelzőjét 540×960 pixeles felbontás jellemzi, ez 234 ppi-t jelent. A hátlapi kamera 5 megapixeles. A fényképezésben segít a mellé helyezett kis vaku. Jó dolog viszont benne, hogy FullHD-ben rögzíti a videókat. A belső tárhely 4 GB, melyből a felhasználó csak 2,4 GB-ot tud felhasználni, de ezt 32 GB-os SD kártyával lehet bővíteni. Az akkumáltor egy lítium ionos akku, mely 2150 mAh-ás. KB 1-2 napig bírja, amikor nem használja egész nap az ember. (játék, youtube, és egyéb akku zabáló alkalmazást)
Adatkommunikációs képességek:
A GSM négysávos (850/900/1800/1900 MHz), az UMTS kétnormás ( 900/2100 MHz), a mobilinternet 21 Mbps sebességű HSDPA+, ez szinte bármire elég. Böngészőből kettő is van, a gyári mellett a Chrome is gyárilag található rajta. A sebességgel nincs gond, nem akadozik az összetettebb weboldalak megnyitásakor sem, a görgetés és a nagyítás tempója is jó.  És ugyebár a szokásos WiFi (802.11a/b/g/n), Bluetooth (3.0) és a GPS is elérhető.
Egyéni vélemény:
Azt gondolom, hogy ezt a telefont azt fogják nagyon szeretni, aki inkább a stílust kedvelik. A hardware inkább a régebbi termékekben vólt jónak mondható, de az operációs rendszer kiegyensúlyozza ezt, és nem lehet látni, hogy akadozna, vagy laggolna. Az anyaghasználat az jó, de az összeszerelési minősége nem valmi jó, de a szépségért meg kell szenvedni. Nagyon nem volt vele gond a tesztidőszak alatt, csak ez a recsegés, és a kijelző nagyon furcsa volt. Értékelésem erről a készülékről 1, és 10 között: 7 pont.
A terméket az LG Magyarország PR ügynöksége a Well PR biztosította, köszönjük.
Skorpy