Wndows Phone 8X by HTC- A vizes nyolcas

Ez a termék egy mostanában bemutatott, Windows Phone 8-as operációs rendszerrel működő, csúcskategóriás telefon, mely Beats Audio Hardware támogatással rendelkezik.

A doboz tartalma:

Egy kis konzervatív fehér dobozban kaptuk meg ezt a terméket, melyet egy papír ölel körül. A borítópapíron található rajta egy kép, magáról a telefonról, a hátulján pedig a specifikációkat vizsgálhatjuk meg. Leírják a hátulján azt is, hogy ez a termék környezetbarát. Amikor leemeljük a doboz tetejét egyből meglátjuk a telefont. Amikor kivesszük a telefont, és kiemeljük a kis tartórészt, megtaláljuk a tartozékokat. Van benne egy töltőfej, egy adatkábel, fülhallgató (nem beats-es, hanem HTC-s, melynek én személy szerint nem örültem), mellette van sok-sok leírás. A doboz ki is ürült, ezért inkább tekintsünk bele a telefonba.

Külső:

A külsejéről azt lehet elmondani, hogy egy nagyon elegáns, vékony telefon. Nagyon jól kézbe illik a lekerekített sarkok miatt. Az egyetlen „zavaró” tényező, az az, hogy a gombokat a készülék oldalain annyira laposak, hogy szinte egy síkban van magával a házzal, hogy nem lehet őket megérezni, így az elején keresni kell majd egy ideig, de meg lehet szokni. Az egész ház egybe van öntve, nem lehet kivenni az akksit. A SIM-et egy kis tűvel lehet behelyezni, mint az Iphone 4, 4s-nél. A kijelző fölött található egy HTC felirat, felette pedig a hangszóró, melynek a jobb oldalában található egy LED állapotjelző. Ez mellett balra található egy előlapi kamera. A kijelző alján található három kezelőgomb. A baloldali a visszalépésre szolgál, ha hosszan nyomjuk, akkor egy alkalmazás váltó jelenik meg. A középső az a kezdőképernyőre dob vissza, hosszan nyomva pedig egy hangvezérlő jön elő, és, mint a többi, ez sem tud magyarul. Jobb oldalon található a kereső gomb. A hátulján található, egy jó minőségű hangszóró, mely úgy van megcsinálva, hogy a hátlapba kis lyukakat fúrtak, és onnan jön ki a hang. Felette található egy Beatsaudio logó. Nagyjából a közepén található egy újabb HTC felirat, itt már nagyobb az előlapinál, ez mélyebben van, mint a hátlap, és fémes hatása van. A tetején található a kamera, mellette egy LED vaku. A jobb szélén található a SIM kártya tartó, alatta a hangerő szabályozó, az alján pedig a fényképező gyorsgombja, amely hosszan nyomva a képernyőzárról is a kamera alkalmazásba dobja a felhasználót. A telefon tetején található a ki- és bekapcsoló gomb, és a 3,5mm sztereó jack csatlakozó. Az alján pedig a MicroUSB-aljzat van.  Az egész telefon nagyon masszív, és strapabíró.

Belső:

A készülékben Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8960 chipset van. A processzor két magos, magonként 1,5 GHz-en futnak. A SoC neve: Krait. Található benne 1 GB 500 MHz órajelű kétcsatornás LP-DDR2 RAM , és egy Adreno 225 grafikus gyorsító is. 16 GB belső memória van benne, ezt nem lehet bővíteni. A telefonon egy Windows Phone™ 8 operációs rendszer van. A kijelzó egy 4,3 inch átmérőjű Super LCD 2 , ez egy HD kijelző, mely 720 x 1280 képpontos felbontással rendelkezik. Ez 342 ppi-t jelent. Az előlapi kamera egy 2,1 megapixeles, széles látószögű kamera, amit F2.0 apertúra és 1080p felbontású videó rögzítés jellemzik. A hátlapi kamera 8 megapixeles. 1920x1080p HD videó rögzítésre képes. A hátlap alatt egy 1800 mAh kapacitású lítium-ionos akkumulátor található, melyet nem lehet kioperálni a mobilból. A felső kategóriás okostelefonok között átlagosnak tekinthető kapacitáshoz igazodik a rendelkezésre állási idő is, egy feltöltéssel körülbelül egy napig bírja a mobil. Ezen lehet némiképp javítani, ha az ember bekapcsolja az üzemidő elnyújtására szolgáló takarékos üzemmódot.

Multimédia:

Mint ahogy a bevezetőben is említettem, Beats Audio hardware-es támogatással rendelkezik, mely már nem csak a hangerő növeléséről és egy szoftveres hangszínszabályzóról szól, hanem egy dedikált audioerősítővel felszerelt hangchipet is tartalmaz (a maximális feszültség 2,5 V), amely a 3,5 milliméteres kimenet jelére van jótékony hatással. Ami sajnálatos módon nem került bele az a hangszínszabályozó.

Adatkommunikációs képességek:

Javították a WP7-re jellemző, A2DP headset támogatásakor előkerülő hibát is, a kékfogon keresztül csatlakozó füles immár a videók hangját is lejátssza. Telefonálás közben a hangminőséggel nem volt probléma, a beszéd mindkét oldalon tiszta és érthető volt.  A négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM-egység mellé egy szintén négynormás (850/900/1900/2100 MHz) UMTS társul, mobilhálózaton legfeljebb HSPA+ sebességre számíthatunk. Természetesen WiFi (802.11 a/b/g/n, 2.4 és 5GHz), Bluetooth (3.1, A2DP-támogatással) és NFC is van benne, a pozicionálás a-GPS és GLONASS alapon is megy.

Egyéni vélemény:

Azt lehet elmondani erről a készülékről, hogy egy elég jó hardware-es ellátottságokkal rendelkező mobil, melyet véleményem szerint egy kicsit elrontja a Windows Phone operációs rendszer, de ez személytől függ. Minden esetre, egy nagyon jó készülékkel van dolgunk, ha erről a készülékről beszélünk, és az operációs rendszerhez is könnyen hozzá lehet szokni.

A készülék a HTC Magyarország jóvoltából jutott el hozzánk köszönjük nekik.

Skorpy