HTC One Mini 2 – A mini csini

Két szerelmem van, az egyik a barátnőm, a másik pedig a HTC. Mindig eltalálja hogyan legyen egy telefon elegáns, de mégis csinos és kompakt, és a mini kényelem szempontjából is a csúcson van.

Ehhez a telefonhoz nem kaptunk sajnos, dobozt, így kicsomagolni nem tudtam, amit sajnálok mert mindig felidézi gyermekded énem karácsonyait és szülinapjait, sebaj, majd legközelebb.

Mégis itt van nálam, a kis szépség, így rá is térek a külsejére.

Elegáns fém házba kapjuk, előlapján két brutális sztereó hangszóróval melyet különböző beépített szoftverek túrbóznak fel, és egy 5 megapixeles kamerát találunk rajta amihez bőr tónus javító, retusáló program segít minket a tökéletes szelfik elkészítésében. A kijelző közép nagyságú azaz 4,5 hüvelykes HD720. A hátlapja ívelése kitűnően tenyerünkbe simul, így elősegítve az egy kezes használatot, míg előlapi kamerából egy 5 megapixeleset kapunk a hátlapi annál is jobb egy 13 megapixeles kamera, mellette egy led vaku hogy áramszünet esetén is tudjunk szelfiket készíteni magunkról. Azt kell hogy mondjam ennél a gomb elrendezésnél a méret pont jóra sikerült ami a specifikáció szerint 137,43 x 65,04 x 10,6 mm. A gombok elrendezése így ennél a HTC telefonnál nem okoz gondot egy kezes használatnál azonban ha egy kicsit magasabb a telefon, úgy sajnos már nem érjük el a mutató ujjunkal a bekapcsoló gombot, míg az oldalsó hangerő gombokat kitűnően tudjuk kezelni a hüvelykujjunkal. A bekapcsoló gomb mellett pedig egy 3,5mm-es jack bemenetet találunk hogy megfelelően tudjunk fülhallgatóval is zenét hallgatni. A kis csinos súlya pedig azt kell hogy mondjam nem egy balerináé, összesen 137 grammot nyom, ami egy ilyen kis telefonnál nem kevés, de ahhoz képest hogy fém házban van még mindig a pehelysúlyhoz tartozik. Megtudtuk hogy egy szép darabról van szó, de nézzük meg mit találunk belül.

A minit egy igencsak durva processzor hajtja ami egy négymagos Qualcomm Snapdragon 400-as, 1,2GHz-es órajellel, tapasztalatból mondom hogy ahol a Snapdragon van ott bizony erő is. Ahhoz hogy kihasználhassuk a jó kameráját ahhoz kell tárhely is, így 16GB beépített memóriát kaptunk a HTC-től amit 128GB-ig microSD kártyával bővíthetünk. Egyébként a 16GB-ból sokkal kevesebbet használhatunk fel a beépített HTC alkalmazások miatt, de még így is telepakolhatunk körülbelül 10 gigát, az sem rossz,egyébként ez változhat attól függően miket frissítünk a HTC alkalmazásai közül.Nem kapunk túl sok ramot, de 1GB RAM elég sok mindenre jó, és egy Task Manager-el még inkább ki tudjuk használni ezt. 4.4.2-es Android fut a minin, ami persze el van látva különböző extrákkal a HTC jóvoltából, ehhez is kapunk egy Blinkfeedet ami nagyon hasznos hisz egy alkalmazásból látjuk a Twitterünket, Facebookunkat és még sok más online magazint is berakhatunk figyelőbe.Mindezt egy 2100mAh beépített akkumlátor látja el. Lássuk mit tud a kis csini adatkommunikáció terén felmutatni.

A készülékbe egy nano SIM kártya kell, ami a tudásom szerint most a legkisebb fajta SIM kártya, egyébként érdemes erre lecserélni ha esetleg nagyobb kártya kell azt pár száz forintból megoldhatjuk egy átalakítóval. A mini képes az LTE azaz a 4G használatára, mindezek mellett a 3G és a 2G-re is ráadásul NFC is van benne. Van beépített GPS antenna, digitális iránytű. Extrákkal is el lettünk halmozva mégpedig, a hangzást a HTC BoomSound segíti. Extraként kapunk néhány hasznos érzékelőt például van beépített környezeti-fényérzékelő, ami annyit tesz hogy ha világos van lejjebb veszi, ha sötétebb van feljebb nyomja a kijelző fényerejét így jobban látjuk azt, továbbá van beépített gyorsulásmérő, és közelségérzékelő.

Szerintem mindent elmondtam amit eltudtam mondani nektek a “kis csinos”-ról, úgyhogy értékeljük.

Közép kategóriában nincsen hibája a telefonnak, így sem tökéletes, mert az ember izlése szabja a határt, és hogy mondjak is egy személyes tapasztalatot, számomra kissé csúszós volt a hátlap és valamiért nem tudtam megszokni hogy felül van a kikapcsoló gombja, ám de ezek az én bajaim, ezen kívül a HTC kiváló munkát végzett forma tervezésben, dizájnban nagyon ott van. Kíváncsian várom mit tartogat még a HTC.

A tesztkötnyezetnél 10/9 pontot ért el a HTC One mini 2.

A tesztkészüléket biztosította, és ezúton köszönjük a HTC Magyarországnak.

Brainman