Lenovo S860 – “Paks kettő” a zsebedben

A Lenovo S860 olyan akár egy hordozható akkumlátor, vagy egy zseb erőmű.
Mint tudjuk egy átlagos telefon egy napig bírja ki egy töltésről, a Lenovo ezt bizony kiküszöbölte; íme a 4000 mAh tömény energia.
Vágjunk bele

A dobozban; semmi túl csicsázott, egyszerű, patent, kis dobozban egy hatalmas telefon hatalmas akkumlátorral, és persze az alapokkal, töltő, microUSB kábel… Csak egy extra volt, de ez király úgy ahogy van, mégpedig egy microUSB-USB port kábelt, amivel akár ismerőseink, barátaink telefonját tudjuk tölteni, ezzel kiérdemelte nálunk az “okos hordozható akkumlátor” titulust.

Az S860 kinézetben azt kell hogy mondjam vonzó, ugyanis a hátlapja könnyű alumíniumból készült, csiszolt fém, akárcsak egy Lenovo laptop, egy darabból álló külső burkolata, elegáns megjelenést biztosít a telefon számára, ráadásul elég ellenálló ahhoz hogy a karcolások ne okozzanak problémát, tapintásra egyébként hozzá kell szokni mert számomra kissé csúszós volt így jobban meg kellett ragadnom. A látványért egy 5,3”-os HD kijelző felel. A telefon alján helyezkedik el az microUSB port, és mellette két hangszóró, a tetején egy 3,5mm-es kombinált mikrofon/fejhallgató csatlakozó. A gombok elhelyezése egészen kényelmes minden amit nyomkodnunk kell a jobb oldalt kapott helyet, közép tájon a kikapcsoló illetve képernyőzáró gomb, és fölötte pedig a hangerő gombok helyezkednek el.  A telefon mérete egészen nagy de még a kényelmes kategóriába tartozik; 149,5 mm x 10,3 mm x 77,0 mm. Összesen 190 grammot nyom a kis erőművünk. Andorid 4.2 Jelly Bean fut alatta.

Megvolt a külső, jöhet a belső! A készülék gyorsaságát egy MTK 6582 1,3GHz négymagos processzor biztosítja. A memóráját 2GB RAM és 16GB beépített tárhely adja. A hátlapon egy 8 megapixeles kamera található egy LED vakuval, míg az előlapján egy 1,6 megapixeles kamerával tudunk “selfie”ket posztolni facebookra. Most jön a kedvenc részem, mindezt egy 4000 mAh-ás lítium polimer akkumlátor látja el, ami nem hogy nagyon új és különleges az okos telefonok világában, hanem baromi hasznos is; Első sorban amit sajnos nem tudtam le tesztelni de elvileg, 40 napot bír ki készenléti állapotban ami, lássuk be elég sok, egy ilyen kaliberű okos telefonnál, a másik hogy akár 24 órát (számításaim szerint körülbelül 25-26 óra) bír ki folyamatos 3G kapcsolattal. mindezek mellett, 43 órát trécselhetünk 2G hálózaton, nem jön rosszul ha az előfizetésünk megengedi. Ha ez még nem lenne elég, kaptunk hozzá egy kábelt amellyel akárhol ki tudjuk segíteni, ismerősünk, munka társunk, vagy akár barátainkat némi extra töltéssel. A játékok a kis gépnek meg sem kottyantak, pedig nyúztuk rendesen, az akkumlátorról nem is beszélve, itt a kérdés csak az hogy mi bírjuk-e addig hogy lemerítsük teljesen? Én nem bírtam, és az egész teszt alatt összesen kétszer kellett töltenem, pedig két hétig zajlott a teszt.

Adatkommunikáció téren szintén megfelelt az S860.

LTE és NFC sajnos nincs benne. Helyette akár két sim kártyával is használhatjuk. A 3G,2G hálózatokat szépen elérjük vele. Blootooth 3.0 van rajta és persze GPS. A Lenovo kedveskedett nekünk egy pár előre telepített gyári alkalmazással amiknek biztosan nem csak én hanem ti is örülni fogtok ha egyszer egy igazán erős és tartós telefonra költitek a zsebpénzetek, vagy éppen sok zsebpénzetek.

Azt kell hogy mondjam, ez egy kitűnő telefon, árban és mint erősségeiben is kiváló értékelést kapott a tesztkörnyezetnél. Kifejezetten ajánlom azoknak akik megunták hogy állandóan töltőkkel kell mászkálniuk és konnektorokat pásztázva ülnek le a legközelebbihez egy bevásárló központban, Lenovo S860 a megoldás, a kis erőmű kényelmes, erős, és jó áron kapható, erős helyet tart a közép kategóriás telefonok piacán.

A Tesztkörnyezetnél 10/8 pontot ért el.
A készüléket ezúton is köszönjük a Lenovo magyarországnak.