Lenovo Vibe Z2 Pro – Fémházban a csoda!

Egy nagy cég, mely új területen is meg szeretné mutatni, mit tudnak. Lássuk hogyan sikerült!

Doboz tartalma:

Már amikor kézbe kaptam a dobozt, érezni lehetett, hogy nem egy akármilyen telefonról van szó. A doboz nagyon dekoratív, egy kartonnal van körbe véve, mely egy fekete, matt lap, amin fényes fekete VIBE feliratot láthatunk. Ebből tudjuk kihúzni a boboz többi részét. Ez nem más mint egy letisztult fekete doboz, melyen egy megcsillanás a díszítőelem. Ha levesszük a tetejét, magát a készüléket találjuk meg. Miután kivettük a telefont egy kartonlapot tudunk kiemelni, egy kis fogantyú segítségével, ezt szét tudjuk választani, ahol megtaláljuk a használati útmutatókat, védőfóliát, illetve a SIM tűt is itt találjuk meg. Ez alatt egy másik kartontálcán a szokásos tartozékok találhatóak meg, egy hordozható töltő, adatkábel, melyeket összedugva tudjuk tölteni a telefont. Valamint egy agyba dugós fülhallgatót is kapunk hozzá. A dobozról ennyit, nézzük meg hogy is néz ki ez a készülék.

Külső:

A külseje ennek a készüléknek, olyan prémium élményt nyújt, melyre kevés gyártó képes, kezdve a fém ház, a kényelmes kialakítás, annak ellenére, hogy 6 colos a kijelzője, nagyon kényelmes, fix fogása van, de mielőtt nagyon mélyen belefolyok, menjünk körbe a készüléken. Az előlap nagy részét a kijelző foglalja el, melyet nagyon profin kitöltöttek, kevés karimával, ami annyit jelent, hogy a 6 inch-es kijelző, mely 1440 x 2560 pixeles felbontjással rendelkezik (490ppi), ehhez képest a telefon mérete pedig 156 x 81,3 mm, ami nagyon szép teljesítmény. És ha már adatok, akkor azt is megemlítem, hogy a vastagsága 7,7 mm, szóval nem vészesen vastag, de mondjuk nem is indulhatna versenybe a mai legvékonyabb telefon díjért, de ennek meg van az oka, amit majd kifejtek. Visszatérve az előlaphoz, a kijelzőn kívül a hangszórót, az előlapi kamerát (5 megapixel), a fény-, és távolság érzékelőket találjuk felül, alul pedig a szokásos érintés érzékeny gyorsgombok. (Vissza, kezdőképernyő, menü) A hátlapján nem sok minden, egy Lenovo logó, egy 16 megapixeles kamera, egy dupla LED vaku, és a videofelvételhez használatos mikrofon található. Felül egy 3,5-es jack aljzat árválkodik. Alul a hangszóró, egy MicroUSB csatlakozó, és a telefonáláshoz alkalmas mikrofon foglal helyet. Baloldalon a hangerőt szabályozó gombpáros van, jobb oldalon a ki-, és bekapcsoló gomb, illetve itt található a Dual MicroSIM fiók. Nézzük meg mit rejt ez az exkluzív ház!

Belső:

Mivel csúcskategóriáról beszélünk, ez nem csak a külsőben, de a belsőben is meglátszik. A kiadáshoz képest legfrissebb processzor található meg benne, ami nem más, mint a Qualcomm-nak az MSM8974AC típus számú Snapdragon 801-es chipset-e. A CPU négy magos, 2.5 GHz-es, Krait 400. A GPU pedig Adreno 330. Ehhez 3 GB Ram-ot kapunk, ami még jelenleg is a legtöbb RAM mennyiség, amit kaphatunk. Ehhez a hardverhez 4.4.2-es (Kit-Kat) Android párosul. Belső memóriából 32 GB-ot kapunk alapból, amit 128 GB-ig bővíthetünk, amit nagyon érdekesen oldott meg a kínai gyártó. Ez a megoldás pedig nem más, mint hogy a DualSIM-es készülék 2. SIM Slotját fel tudjuk használni MicroSD foglalatnak is ha nem használjuk, vagy eldönthetjük, melyik a fontosabb számunkra. Az elsődleges kamerát kifejtve, egy 16 megapixeles (3456 x 4608 Px) optikai képstabilizátoros, autófokuszos modul-t kapunk, videó rögzítése 2160p@30fps, 1080p@30fps, szintén képstabilizátort használva működik. Ezeken kívül a szokásos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth (v4.0, A2DP), GPS (A-GPS, GLONASS), és NFC is található benne. USB aljzata v2.0, aminek szintén szokatlan tulajdonsága, hogy kikapcsolt állapotban is tud tölteni külső eszközt. Ez valószínűleg abból ered, hogy egy 4000 mAh-ás akkumulátor van benne.

Egyéni vélemény:

A Lenovo, most nagyon igyekszik telefon körben is jelentőségteljes lenni, és ezzel, és ezekhez hasonló készülékekkel nagyon jól haladnak a céljuk felé. A fém ház nagyon nagy prémium élményt nyújt a készülék, ez a hardverben is jelentősen megmutatkozik. Az egész felület felhasználóbarát, és sok választási lehetőséget kínál, kezdve a DualSIM vagy SD kártya közötti lehetőségekkel, egészen az Android felületek közötti váltás-ig. (Majdnem elfelejtettem, a gyártó lehetőséget kínél a felhasználónak, hogy választhasson, hogy Lenovo felületet használjon, vagy Vanilla Android felületet). Így a tesztidőszak alatt nem is sikerült meg akasztanom, gyönyörűen futott az elejétől a végéig. A kamerája hihetetlenül szép képeket készít, és a kijelzője is fantasztikus.

Én ezt a készüléket egy 10-es skálán 10-et adnék neki.

AnTuTu 5.x Benchmark: 42308 pont

Vellamo Browser: 3462 pont

Vellamo Metal: 1581 pont

Geekbench 3 (single): 971 pont

Geekbench 3 (multi): 3012 pont

A tesztkészüléket a Lenovo Magyarország biztosította számunkra, köszönjük nekik.

Skorpy