LG G Pad 8.0 – Pont kézbe illő!

Az LG ismételten bemutatott egy táblagépet számunkra ami hétköznapi használatokra tökéletesített 8 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.

Doboz tartalma:

A terméket egy letisztult fehér dobozkában kaptuk, melyen a funkciókon kívül egy hatalmas nagy G Pad díszeleg. A doboz tetejét elemelve találjuk meg a készüléket. A készülék  fekete és fehér színekben elérhető el. Tartozékokkal ennél a készüléknél sem halmoztak el, mindössze egy MicroUSB kábel, egy töltőfej, melyeket összedugva tudjuk tölteni a készüléket, és a szokásos használati útmutatók. És a doboz ki is ürült, nézzük meg hogyan is néz ki ez a középkategóriás szépség.

Külső:

A gyártó ennél a készüléknél nem a specialitásukra fókuszáltak, így nem versenyzik a többi készülékkel az előlap helykihasználtágával, mégis egy kényelmesen használható, kompakt készüléket kaptunk. Az eszköz 210,8 x 124,2 x 9,95 milliméteres, szóval teljesen megfelelő méterekkel rendelkezik. Nem fogunk megszakadni a használat közben, mivel a készülék nem több mint 342 grammos. Ez talán a műanyag külsőnek köszönhető, ám összeszerelési minőségben hibátlan a készülék, nem recseg, nincs semmi elmozdulása, így ezzel tejles mértékben meg lehetünk elégedve. Az enőlapon nem sok mindent fedezhetünk fel, a jól ismert 8.0 colos IPS LCD kijelzőn kívül, ami 800 x 1280 pixelt jelenít meg, csak egy 1,3 megapixeles előlapi kamerát találunk és egy nagy LG logót. A hátlapon szintén a logót figyelhetjük meg, felette pedig az 5 megapixeles hátlapi kamerát. Ezeken kívül az alsó részén két hangszóró rácsot figyelhetünk meg, ámde csak egy szól belőle, a másikat nem sikerült kitalálnink, mire használatos. Mellesleg a hátlapja igen jóra sikeredett, a matt műanyag igen kellemes használatot bisztosít mivel nem csúszik, így egykezes használatnél nem kell félnünk attól, hogy kicsúszik a kezünkből. A hátlap nem eltávolítható, így akkumulátor csere nem lehetséges. A készülék tetején található majdnem minden, a 3,5 miliméteres jack aljzat, Egy infra port, és a mikrofon is. Ezeken kívül egy fülecskét kinyitva találjuk meg MicroSD, illetve a 4G képes készülékek esetében a MicroSIM foglalatot is. A készülék alján találjuk meg a MicroUSB-t ahol tölteni tudjuk a tabletet. Ezen kívül már csak a készülék jobb oldalán találunk bármit is, ami nem más mint a ki,- és bekapcsolo gomb, valamint a hangerőt szabályozó gomb párost.

Belső:

A háznak a belselye épp azt rejti amit egy középkategórás készüléktől elvárunk. Egy Qualcomm MSM8226 Snapdragon 400 chipset működteti a gépezetet, ami teljesen jól használható, ahoz képest meg főleg, hogy a gyártó 2014 májusában mutatta be ezt a készülékét. Tehát egy négy magos Cortex-A7 es CPU-t kapunk, ami magonként 1,2 GHz-en ketyeg. Ehez egy Adreno 305-ös GPU-t kapunk, ami hibátlanul elhajtja a készüléket, és a hetköznapra használatos alkalmazásokat is probléma nélkül kihajtja. Ezekhez társul még 1 GB RAM is, illetve kapunk 16 GB belső memóriát is amit 64 GB-ig bővíthetünk. A tableten gyárilag Android 4.4.2 fut, ezt 5.0-ig frisíthetjük. Visszatérve a nem cserélhető akkumulátorra, egy 4200 mAh kapacitásúra esett a sor, ami ezzel a hardware-el bőven egy napot elműködik rendes használat mellett, ami manapság egészen jónak mondható.

Kommunikációs képességek:

A terméket két változatban lehet megvásárolni, az egyik SIM kátyát nem képes befogadni, csak WI-FI vel működik,  a másik viszont 4G/LTE képes. Mi tesztre az utóbbiból kaptunk alanynak, ami igen jól működik. CAT4-es támogatása van, azaz 4G-n 150 Mbps-os sebességre képes, míg a HSDPA 21,1 Mbps-mal képes letölteni. Telefonálni csak úgy lehet vele, ha egy LG telefon QPair alkalmazással össze vannak kötve, és ha tableten vesszük fel, akkor ott, vagy kihangosítva, vagy headset-tel tudunk telefonálni. Üzenetet viszont lehet csak a tableten is küldeni. És most kitérünk a közös jellemzőkre, ami nem más mint: WI-FI (802.11a/b/g/n), Bluetooth 4.0 és az USB 2.0. A GLONASS, A-GPS igen hamar bepozícionál, ha valaki eltévedne. Viszont az NFC kimaradt, de ezt még nem sok tabletben láthattunk, így nem annyira szívszorító. Az infra port a mai megszokás szerint csak távirányító funkciónak van benne, de azért ezt is ide vesszük.

Összegzés:

Összességében azt mondhatjuk el erről a készülékról, hogy a középkategóriás tabletek között nem veszik el, hétköznapi használatra tökéletes, de ez is volt a cél, mid a kijelző méret, mind a hardwer erre lett készítve. Az egy napos akku idő megfelelő manapság. Az ára szintén ideális, amely szolgáltatónál 50 000 körül val, ami középkategóriás tabletnek igazán jónak mondható. Hétköznapi használatra pontosan erre van szükség, egy kényelmesen használható, akadás nélkül futó készülék. Ennek okáért ezt a tabletet egy 10-es skálán 8 pontra értékelem.

A tesztkészüléket az LG Magyarország jóvoltábol tudtuk letesztelni, köszönjük nekik.

Skorpy