Prestigio MultiPad Muze 5001 3G

Hallgasd, nézd és játssz az új 10,1 hüvelykes Prestigio tableten! Legalábbis ezzel a reklám szöveggel árulják, górcső alá veszem mennyire is lehet jó vétel számunkra.

Szép nagy dobozban kapjuk a szép nagy tabletünket, és mindent megtalálunk benne ami alapkövetelmény mamár, azaz a tableteknél a töltőt és magát a készüléket, na meg persze a használati utasítást is jó sok nyelven. Szépen be volt csomagolva ahogy azt várhatjuk is egy kínai gyártó soron készült tablettől. Lássuk hogy is néz ki;

Nem igazán tartozik a szép tabletek közé, de láttunk már nagyon sok csúnyát, és a Muze, azokhoz képest meg sem közelíti a csúnya határát, persze ízlések és pofonok. Mi feketében kaptuk kézhez, viszont ami legelőször feltűnik az az alumínium hátlap; tele van mindenféle infóval ami jó, persze, és még ha csak a prestigio logója lenne egy szót sem szólnék, de az össz képet igen csak el rondítja, habár tény elég hasznos hogy minden mellett ott van hogy mi is az, tehát a jack aljzatnál ott van a kis fejhallgató, hangerő gombok mellett a plusz és a mínusz jel és még sok más. Ami nagyon tetszik rajta az a krómozott két hangszóró, fel dobja a látványt nagyon!

Nézzünk bele a belsejébe!

MT8382 chipszetet találunk benne.A Muze agya egy ARM Cortex A7 processzor, négy 1,3GHz-es maggal. A kijelző egy 10,1 hüvelykes IPS kijelző ami 1280×800-as felbontásra képes. A teljes látványért egy Mali 400MP2 felel, mindehhez kapunk 1GB RAM-ot is. A Prestigio mindezt meg fejelte még 8GB tárhellyel ami 30GB-ig bővíthető. A készüléken helyet kapott egy 2 megapixeles hátlapi és egy 0,3 megapixeles előlapi kamera is hogy a tabletünk is el legyen halmozva a szelfijeinkkel. Ahhoz hogy minden flottul futhasson, és ne kelljen állandóan a töltőt magunkkal cipelni egy brutális kapacitású 7000mAh-ás akkumlátort kaptunk amivel akár két hétig is kibírja töltés nélkül, az ingázók kifejezetten örömüket lelhetik benne. 4.4-es android verzióval operál.

Multimédiában is otthon van a Muze.

Így minden megvan benne ami kellhet nekünk, bluetooth, gyors internet elérés, 2G, és 3G fogadására is képes, ráadásul két SIM kártyát is rakhatunk bele. Akár telefonként is használhatjuk, persze érdekesen néznénk ki vele az utcán, de mindenféleképpen ajánlom kipróbálásra. Képes a GPS jeleket is fogni így soha nem fogunk eltévedni egy hosszabb úton.

Kaptunk egy jó pár extrát is a Muze-hoz, még pedig az egyik a Mcafee Security védi a tabletünk a rosszakaróinktól. Egy 200GB-os felhő tárhelyet is kapunk a Prestigio jóvoltából.

Végére értünk, és szigorúan értékeltük:

Van még hova fejlődnie, de ár-érték arányban nagyon is megállja a helyét, néha voltak problémák, a tablet rossz optimalizálásával, viszont nagyon sok hasznos dolgot kapunk a pénzünkért, mindet egyben, egy tabletben, a Prestigio MultiPad Muze 5001 3G-ben.

A tesztkörnyezetnél így 10/7 pontot ért el, egészen jó!

A lehetőséget és a készüléket ez úton is köszönjük a Prestigio Magyarországnak!

Brainman