LG Zero — Csak ilyet szeretnénk

Vannak helyzetek amikor egy gyártó véletlenül belenyúl az aranyba majd az adott dobozt elhajhítja vagy esetleg nem azt csomagolja a talált aranyba amit szeretne a közönség. De vajon itt mi történt?

Doboz Tartalma és egy kis történet.

 

Kezdve a történettel. Az LG PR ügynöke szerintem nem nagyon tudott mit kezdeni azzal hogy én menniyre szeretném tesztelni a készüléket. De amikor végre átvettem tudtam hogy jól döntöttem. Egyszerűen ahogy a kezembe simult az a hideg és kemény fém, amiből az erő sugárzik. De most ugorjunk tovább. A dobozban találunk egy töltőt. Semmi egyebet. Ez főleg az árak alacsonyan tartása miatt van. Illetve a kötelező papírok. A doboz pedig a koreai gyártótól már megszokott alapvető csomagolás.

 

Külső

 

Nos Itt tudom azt mondani hogy úgy néz ki, hogy vagy utálod vagy pedig imádod. Egy darab alumínium darabból került kifaragásra. Ettől annyira robosztus lett a kinézete. Egyszerűen a kezedbe veszed a telefont onnantól egyfajta erőt érzel benne. A hátlapon nagyon kilóg egy rész, itt találjuk a bekapcsoló gombot és a hangerőszabályzókat. Így az oldalain csak a SIM és a Micro SD kártya helyét találjuk. Az előlapon a már megszokott helyen kapott helyet az LG logót. illetve a telefonáláshoz szükséges hangszórót a szenzorok és a másodlagos kamera társaságában. Ha nagyon gyorsan nézünk rá szemből akkor akár meg G5 Mini is lehetne nyugodtan. De nem az, és talán ez a legnagyobb hiba amit az LG elkövetett a telefon megalkotásakor, hogy nem a felső vagy csúcs kategóriába pozícionálta és ezt nevezte el mondjuk egy nagyobb kijlezővel G5-nek hanem mgszületett az amit ők neveznek az új csúcstelefonnak. Holott ez a ház is tökéletesen jó lenne mind a modularitás megteremtésére, mind pedig arra hogy csúcskészülékként árusítsák. Még bizonyos helyzetekben jobban is mint a jelenlegi G5 esetében. De ez teljes mértékben az én véleményem amit nem kell figyelembe venni, majd amikor Skorpy kolléga publikálja a cikket a G5-ről hamarosan. Visszatérve a Zerora, találunk még alul egy 3.5mm-es Jack csatlakozót, valamint egy Micro USB B csatlakozót. És akkor most kapcsoljuk be nézzük meg milyen szoftver kapunk mert ez az LG-nél mindig kérdéses.

56c94acbc8a4c6.69497213

Belső

 

Imáim meghalgattattak, ugyanis hiába töltöttem le a 6.0-ás verziót nem történt más változás mint hogy a G4-en már megismert és megszerett felület köszönt vissza mostmár az általam megszokott pillecukros apróságok mellett. De titeket nem ez érdekel igazán, hanem hogy mi van a hátlap alatt. Nos ez viszont már elszomorított. Az SoC amit a Koreai gyártó választott nem más mint a középkategóriás telefonokban már unalomig használt Qualcomm Snaprdragon 410 (MSM 8916) komolyan nem tudom felfogni, hogy miért nem gondolkodtak el a sokkal jobb tulajdonsgáokkal rendelkező Mediatek Helio P10 chipen, ami mint tudjuk a tavaji év meglepetése volt abból ár/érték arányában. Ugye mint már ismerjük a Snapdragon 410 CPU egysége tartalmaz négy darab 1.2GHZ-s magot, mellé pedig az Adreno 306 grafikus gyrosító. Ehhez érkezik modelltől függően másfél vagy pedig kettő gigabájt RAM. Sajnos a tesztpéldányunkból ítélve Európában a másfeles verziót lehet csak megvárásolni. Ezen felül kapunk 16GB belső memóriát, amit a mi modellünknél gyárilag csak 32-ig lehet bővíteni. De ez Roottal megoldható viszont ezt bebizonyítani nem tudom nektek, mert a tesztkészüléket nem törtem fel érthető okokból. Sajnos a szokásos sebességérzetet kapjuk amit ettől a készüléktől ezek után elvárnánk. Csak hogy tisztázzuk a mi modellünk a H560E típusszámmal rendelkezik így ha ezt veszitek meg a RAM még több dolgot fog behatárolni mint az egyébként ildomos lenne. Tesztjáékaink sorát egy új címmel bővítettük a teszt írásakor frissen elérhető Pokemon Go személyében. De akkor szaladjunk végig a szokásosokon is.

 

Hearthstone: Elindult ugyan de játékélmény nem volt.

Apshalt 8: letöltődni ugyan letöltődött és még játaszni is lehetett vele de a lassulások folyamatosak így ezt sem javaslom.

Modern Combat 5: Itt vicces dolog történt, ugyanis játszani azt nem tudtam vele, de még kompatibilisnek jelezte a telefont.

GTA Liberty City Stories: Le sem tudtam tölteni, ugyanis a játék figyeli a telefon PPI menniységét, és mivel itt túl magasról beszélünk túl kicsi felbontás mellett így inkább nem lehetett leszedni, de ha apk fileból telepítettük fel úgy már nem volt semmi gond. És még egész jól lehetett játszani.

Minecraft Pocket Edition: Itt első körben a betöltés sebességét és azt figyelve meg hogy mikor akad be arra a következtetésre jutottam hogy játszható, de ha már robbanások is vannak akkor hamar nem tér magához a telefon a félig meddig halott állapotából.

Minecraft Story Mode: Nem rendelekezem apk verzióval, és a Play Storeból nem lehet letölteni sajnos a készülékre.

Pokemon Go: Ha külső forrásból szerezzük be a játékot akkor el fog futni gond nélkül de a “kevés” RAM miatt Play Storeból nem lehet leszedni.

 

De ezeken túllendülve nap mint nap használni a telefont teljesen élvezhető. Gyors és egyszerű nem tapasztalhatóak akadások, de a RAM bizony néha néha elfogy. Ilyenkor csak azt vesszük majd észre hogy előbb utóbb a régebben megnyitott alkalmazásunk kicsit tovább tart hogy betöltsön. A felület egyszerűen kezelhető és ha valaki megszokta már az LG-ket akkor nem fog meglepetést tapasztalni. De akkor nézzük meg mit lehet látni a multimédiás részen.

 

Multimédia

 

Nos a hátlapi kamera sajnos nagyon rosszra sikerült. Életlenek és kimosottak az elkészült képek. A felbontás a már-már megszokott 13MpX..Videók tekintetében pedig a maximális felbontás és sebesség pedig 1080p 30 fps mellett. Ez persze szintén egy olyan tényező amit a SoC képességei határolnak be. Sebességben nem tudunk feljebb menni még akkor sem ha a felbontást lejjebb vesszük. Az előlapi kamera a selfie királyoknak és királynőknek kedvez. 8MpX felbontás mellett ugyanazt a felbontást tudja videók tekintetében. Minőségre semmivel sem rosszabb sőtt még jobb is mint a hátlapi megoldás. Ha átlépünk a zenehallgatásra, akkor viszont nem látunk semmi rosszat. A hangszórót úgyan a hátlapra helyezték, de nagyon nagyon rendben van. Szépen és hangosan közel olyan az élmény mintha a G4ből emelték volna ki az egységet. Fülhallgatón keresztül pedig még egy fokkal jobb az élmény. A hangszínszabályzó beállításai pedig nagyjából nyugodtan piszkálhatjuk szerencsére nem lehet nagyon elrontani a dolgokat.

 

Adatkommunikációs képességek

 

Nos ebből a szompontból sem kell szgyenkeznie a kicsikének. 4G a legutolsó olyan hálózati kommunikációs fajta ami segítségével mobilinternet hálózatra csatlakozhatunk. Wifi esetén a/g/g/n verziók használhatóak. Ezen keresztül oszthatjuk meg a mobilinternet kapcsolatot is. Bluetooth 4.1 szabványt és A2DP-t használhatunk. GPSből mindent kapunk amit csak akarhatunk. A-GPS és Wifi alapján való segéd helymeghatározás mind mind adott. Sajnos az LG telefonok nem szeretik a Pokemon Go-t így ezen sem tudtuk rendesen tesztelni a dolgot. De a GPS tester nagyon hamar talált műholdat és kényelmesen tartotta a jelet. WiFi esetében pedig teljsen átlagos vételi minőséget tapasztalunk.

 

Értékelés

 

Ezt vártuk de mégsem. Egyfelől nagyon szép lett a vége a annak amit látunk, de más irányból nézve a dolgot erősen hibás a koncepció. Ha ránézünk a telefonra és nem kapcsoljuk be akkor bizony el leszünk káprásztatva, de ha bekapcsoljuk akkor már lehet hogy gondjaink lesznek. Ha csak egy egyszerű telefont keresünk amivel szintet léphetünk a telefonok világában. De ha az LG komolyan gondolja ezt a kinézetet akkor bizony kéetik rendesebb belső tartalmat beletenni. Ezen felül viszont talán a tökéletes A brandbe tartozó középkategóriás telefonnal van dolgunk szóval, ha valaki ilyet keres akkor bizony nézzen rá erre.

 

Értéklés:7/10

A készüléket köszönjük az LG Magyarországnak.