Az ASUS bejelenti a VivoPC X-t

Kompakt, 7. generációs Intel Core processzor által hajtott asztali számítógép NVIDIA GeForce GTX grafikus kártyával a zökkentőmentes VR élményért

FŐBB JELLEMZŐK
⦁ 7. generációs Intel Core processzor és NVIDIA GeForce GTX grafika; széles körű VR feladatok végrehajtására és szórakozásra tervezve
⦁ A kompakt, 5 literes készülékház minimális helyet foglal és így bárhova elhelyezheted otthonodban
⦁ Bőséges csatlakoztathatóság jellemzi, ideértve az 1. generációs USB 3.1 és két USB 2.0 portot, hogy csatlakoztathasd a VR headsetet, a tracker-t, a billentyűzetet, az egeret és más vezérlőket

Tajvan, Tajpej (2017. január. 4.) — ASUS ma bejelentette a VivoPC X-t, az elegáns és kompakt asztali számítógépet, amelyet magával ragadó VR élményekre terveztek. A VivoPC X-t 7. generációs Intel® Core™ processzor és NVIDIA® GeForce™ GTX 10. sorozatú grafika jellemzi, valamint teljes mértékben kompatibilis a legújabb VR headsetekkel. 5 literes készülékházát bárhova elhelyezheted otthonodban, és emellett bőséges csatlakoztathatósággal rendelkezik, ideértve a 1. generációs USB 3.1-t és két USB 2.0 portot a VR perifériákhoz és vezérlőkhöz való csatlakozás érdekében. A VivoPC X-et általános felhasználók számára tervezték, akik egy VR-képes asztali számítógépet keresnek, amely megfelel a VR feladatok és szórakozás által a hardver irányába támasztott feltételeknek.

VR-képes asztali számítógép
7. generációs Intel® Core™ processzor és NVIDIA® GeForce™ GTX 1060 grafika jellemzi, valamint 2133 MHz-es DDR4 memóriával és 512 GB M.2 SATA SSD-vel rendelkezik, amelynek köszönhetően az ASUS VivoPC X a VR alapú széles körű szórakoztatás által elvárt teljesítményre képes. A felhasználók virtuális kirándulásokon vehetnek részt, 360° szögben nézhetik a videókat és még sikerfilmeket is streamelhetnek 4K UHD felbontásban A VivoPC X egy Oculus Ready asztali gép, azaz átesett az Oculus által összeállított legszigorúbb teszten, amely segítségével a felhasználó biztos lehet abban, hogy a legjobb VR élményben lesz része.
Az NVIDIA® GeForce® GTX 1060 grafikus kártya az egyik legfejlettebb gaming grafikus kártya. Az új NVIDIA Pascal™ architektúra hajtja, valamint az eddigi grafikus kártyák generációját háromszor meghaladó teljesítménnyel rendelkezik, hogy magas fokú energia hatékonyságot, innovatív gamer technológiákat és áttörő VR élményt biztosítson a felhasználók számára.
A VivoPC X támogatja a 4K UHD (3840 x 2160) felbontást, és emellett rendelkezik NVIDIA G-SYNC™-el is a sima és gyors látvány-élmény érdekében. A G-SYNC hozzá szinkronizálja a monitor frissítési frekvenciáját a GeForce GTX grafikus kártyához, megszüntetve a képernyő szaggatásait, és minimalizálva a kijelző akadozását és a bemeneti lag-ot. Ez azonnal renderelt képeket eredményez, amelyek nagyobb részletességgel és élethűbb színekkel jelennek meg. Emellett, a játékmenet folyamatosabb lesz, a válaszidő pedig minimalizálódik.

VR-képes csatlakozás
Az ASUS VivoPC X-et zökkenőmentes VR élményekre tervezték, valamint számos VR headset elvárásainak és perifériáinak is megfelel. Bőséges csatlakoztathatóság jellemzi, ideértve négy 1. generációs USB 3.1 és két USB 2.0 portot, hogy csatlakoztathasd a VR headsetet, a tracker-t, a billentyűzetet és az egeret. A VivoPC X két HDMI porttal és egy DisplayPorttal rendelkezik a HD TV-khez vagy G-SYNC-el ellátott monitorokhoz való csatlakoztathatóság érdekében.

ASUS Sonic Suite
ASUS VivoPC X rendelkezik Sonic Suite-al — a hardver és a szoftver egyedülálló keveréke, amelyet a VR élményt kiegészítő magával ragadó hangzás biztosítására tervezték. A Sonic Suite a Sonic Studio-t és a Sonic Radar-t foglalja magába, hogy még jobban feldobja a játék élményét. A Sonic Studio gondoskodik a kiváló minőségű hangzásról, illetve a jobb streamelésről és felvételről a játék során, a tökéletes hangfelvétel és a zajcsökkentés érdekében. A Sonic Radar egy on-screen ablakkal segít az ellenségek észlelésében, ezen keresztül ugyanis megmutatja a lövések, lépések és más játékon belüli hanghatások relatív helyzetét.

5 literes készülékház
Az 5 literes ház által az ASUS VivoPC X nem nagyobb, mint egy gaming konzol. A VivoPC X karcsú és helytakarékos dizájnnal rendelkezik, amelynek köszönhetően tökéletesen illik egy modern otthonba, és elhelyezhető az asztal alatt, csak úgy, mint a HD TV mellett. Stílusos elemekkel van ellátva, ide értve a vízcsepp alakú oldalsó szellőzőnyílásokat és a készülékházon elterülő piros csíkot.
Belül a VivoPC X-t hatékony hőtechnikai tervezés jellemzi, amely sima és stabil teljesítményt eredményez. Egy axiális ventilátor vezeti be a levegőt az oldalsó szellőző nyílásokon keresztül és keringteti azt a rendszeren át a belső komponensek hűtése érdekében, miután kitereli azt a kivezető szellőzőnyíláson keresztül. További kiegészítő hűtésként pedig egy kifejezetten erre a célra tervezett hűtőcső vonja el a hőt a processzortól.

ASUS asztali megoldások – A legtöbbször ajánlott asztali márka Windows platformhoz
Innováció, tervezés és megbízhatóság, minden ASUS számítógép szíve. Az ASUS négy éve folyamatosan nyeri el a PCMag.com Readers’ Choice díját az asztali gépeiért, a konkurencia előtt áll az általános megelégedettség és az ajánlások mutató terén is. Ez bizonyítja, hogy az ASUS a rivális Windows asztali gép PC típusoknál magasabb fokon szolgáltatja azt, amit a vásárlók megkívánnak. Továbbá százalékosan az ASUS rendelkezett a legkevesebb javításra szoruló egységgel az elmúlt 12 hónapban, ez további bizonyíték a kiváló minőségre és megbízhatóságra.
ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK
Az ASUS VivoPC X 2017 márciusában jelenik meg Magyarországon, 249 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói kezdő áron.

MEGJEGYZÉSEK A SZERKESZTŐKNEK
ASUS nemzetközi sajtószoba: http://press.asus.com
ASUS nemzetközi Facebook: http://www.facebook.com/asus
ASUS nemzetközi Twitter: http://www.twitter.com/asus
MŰSZAKI ADATOK
ASUS VivoPC X
Processzor Intel® Core™ i5-7300HQ
Operációs rendszer Windows 10
Lapkakészlet Intel® HM175
Grafika NVIDIA® GeForce® GTX 1060
Memória DDR4, 2133 MHz (OC)
Háttértár 2 TB SATA merevlemez (7200 RPM-el)
32512 GB M.2 SSD
LAN 10/100/1000 Mbps
Csatlakozások 4 db USB 3.1 Gen 1
2 db USB 2.0
1 db ’3 az 1-ben’ audió jack
1 db RJ45 LAN port
2 db HDMI
1 db DisplayPort
Vezeték nélküli IEEE 802.11ac Wi-Fi
Bluetooth® 4.1
Tápegység 230 W adapter
Méret 76 x 260 x 280 mm
Tömeg 2,2 kg