Dreamworks Voltron VR Chronicles – Egy érdekes élmény 

Amikor megérkezett a játék, még nem egészen voltam vele tisztában, hogy mi is az a Voltron. Arra meg végképp nem számítottam, hogy egyhelyben ülve teljesen nyugodtan be tudtam fejezni. 

Mivel én még sosem hallottam a játék alapját képező Voltron: Defender of the Universe animált sorozatról, ezért adja magát az elképzelés, hogy egy kicsit magyarázzunk róla. Eredetileg a sorozat 1984-ben indult és ’85-ben véget ért. De emellett vannak digitális kiadások, képregények ilyesmik.
Errefelé kapcsolódik be a Dreamworks is, akik egyrészt elkezdtek újabb részeket gyártani a játékhoz, illetve az alábbi játékot is elkészítették. Ha nagyon sarkítani akarjuk akkor külső szemlélő számára úgy tűnik, mint egy Power Rangers, amiből kivették furcsa műanyagkardokkal spandex ruhás emberkék rohangálnak. És mindegyikük egyforma robotban ül, amik oroszlánokat formálnak. És később alakulnak egy nagy robottá. Erre egyébként építeni is fog a játék a vége felé.  

Voltron VR Chronicles

Az alaptörténet nem egy nagy elképzelés. A nagy gonosz támadást rendel el egy bolygó ellen, amit nekünk kell megakadályozni úgy, hogy közben még a bázisunkon is gondok akadnak. Egyáltalán nem mondanám túlgondoltnak. Viszont arra, hogy az alapját megadja, arra elég. És végeredményében akkor nyerünk, hogy a megakadályoztuk a gonosz tevékenységét.  

Mivel az alaptörténet nem túl acélos, és azt sem mondanám, hogy a játék túl hosszú, ugyanis kevesebb mint egy óra alatt sikerült eljutnom a stáblista végére, viszont legalább, ha valaki megveszi, akkor semmiképpen nem kell aggódnia az ára miatt, hiszen főleg az amerikai régióban, ahonnan a játékot kaptunk, tizenöt dollár nem egy összeg. De azt mondom, hogy az átszámolt közel ötezer forint itt sem az a mellbevágó ütés, főleg úgy, hogy a VR része a játéknak jól van megoldva. Nagyobb a gond, hogy egy olyan játékot mutatok most be nektek, amivel nem fogtok tudni amerikai fiók nélkül játszani, ugyanis az itthoni PS Store-ban nem elérhető. De talán a játékmenet és a mókafaktor majd számít annyit, hogy értelme legyen keresztülmenni a szenvedésen, amíg az ember megszerzi a játékot.  

Voltron VR Chronicles

A grafika nagyon fontos egy olyan játék esetében, amit három centiméterrel a szemünk előtt van és az a helyzet, hogy a Dreamworks által megtalált fejlesztőcsapat is pontosan jól tudta ezt. Hiába az erősen animációs grafika, teljesen jól néz ki, és mivel mindennemű realisztikát mellőz a játék a képfrissítés folyamatosan tökéletes. És egyáltalán nem éreztem az egy óra alatt, hogy bármilyen nehézséget vagy kényelmetlenséget okozott volna. Zeneileg is egészen ott van a játék folyamatosan, úgy éreztem játék közben, hogy igen, most igazán mi vagyunk a világ egyetlen esélye és egyébként is a legnagyobb hősök, akik nélkül ennek a világnak semmi esélye. A történettel is igyekezett már utalni erre a játék, de azért, ha sikeresen bepakoltak volna valami tinglitangli zenét, akkor elég fájdalmasan kizökkentett volna minket a játékból. 

De ami könnyebben kizökkent, hogy nagyon kényes a játék arra, hogy milyen messze ülünk a kamerától, sokkal kényesebb, mint eddig bármelyik, amivel dolgom volt. Ez persze nem gond. Csak érdekes volt, hogy mondjuk a sokkal nagyobb mozgást elváró Arizona Sunshine gyakorlatilag fele ekkora odafigyeléssel játszható. Bár abban az esetben, hogy ha sikerült mindent rendesen összerakni, akkor egy rakás megoldandó Puzzle között egy erősen QTE alapú játék között még repkednünk és lövöldöznünk is kell. De mivel az egész nagyon hamar véget ér, ezért egy furcsa érzésünk lesz után, mert nehezen fogjuk tudni feldolgozni, hogy egy normális játéknak ilyen gyorsan vége legyen. Sokkal több tartalom lehetett volna benne, és ami benne van az is főleg gyors gombnyomkodás és megfelelő irányba nézés az egyetlen feladatunk.  

Voltron VR Chronicles

Összegezve a játék nem olyan, amire azt mondanám, hogy mindenképpen meg kell szerezned és amerikai fiókot most azonnal regisztrálnod kell a PSN-re csak hogy valahogy meg tudd nézni. De azt sem tudom mondani, hogy ha akartok egy igazán használható és a megszokottól elrugaszkodó PSVR játékot, akkor jobbat hirtelen nem tudok mondani, ugyanis bár a legtöbb játék jól használja ki a szemüveg lehetőségeit, hogy tényleg elhiszed, hogy ott ülsz a roboroszlánban és a teljes galaxis jövője a te kezedben van. Ha ezt akarod érezni, akkor mindenképpen ez lesz a játékod, de ha egy egyszeri vásárlás után azt várod el, hogy legalább tizenórákat tudjon egy játék lekötni, aminket ne egy kellemes másfélórás időintervallum alatt egy álmos vasárnap délután alatt végezni tudjunk az egész játékkal.  

Értékelés: 7/10 

Köszönjük a kiadónak a játék tesztelésének lehetőségét.