Destiny 2 Curse of Osiris – Jól elköltött 6000 forint vagy sima pénzkidobás

Nagyon ritkán veszek kiegészítőt játékhoz, de ennél sokkal ritkább, hogy egyben megveszem a Season Pass-t

De akkor felmerülhet a kérdés hogy miért is írok nektek róla hiszen vagy siralmas a végeredmény és mindenkit figyelmeztetni akarok, vagy annyira jó hogy egy cikkben akarom elmesélni miért is érdemes az Osirist megvenni vagy akár egyben az expansion passt ha éppen pénztárcátok engedi. De mint kiderült van egy harmadik lehetőség is. Az Activision ugyanis úgy döntött hogy itt az ideje hogy megszórják az újságírókat kódokkal, és lehetőséget kaptunk hogy egy tesztért cserébe kérhessünk egy kódot a társamnak is akivel már az alapjátékot megnéztük ebben a cikkben. És hogy miért olyan fontos ez? Mert így van a várakozó ember aki csak arra várt hogy az előre megvásárolt expansion pass megért e 30 eurót vagy hogy nyugodtan várhatott volna erre a kódra tudva hogy talán sosem érkezik meg. És az ember szemszöge aki nem is akarta megvenni, maximum akkor ha nagyon értelmes vagy nagyon fontossá válik a későbbiekben. Szóval íme a Curse of Osiris teljes valójában miután már végeztünk a történeti részével.

Destiny-2-–-Expansion-I-Curse-of-Osiris-Launch-Trailer.mp4_000027349-1

Osiris egy a Merkúron tevékenykedő guardian akit a többiek kitaszítottak. A leghatalmasabb warlock aki valaha létezett, olyannyira hatalmas hogy a Ghostja még nevet is visel és más hangon szólal meg mint a sajátunk. Mikor váratlanul különválik tőle egy csata hevében hogy társát megmentse akkor kezdődik a történetünk, mert megtaláljuk Sagirát és a segítségével kell megmentenünk az univerzumot és Osirist a Vex karmaiból. Ehhez el kell pusztítani az eddigi legnagyobb legerősebb gonoszt Panoptes képében akivel már az egyik legelső küldetésben is találkozunk. Történetről ennyit, mert nem hiszem hogy örülnétek ha elárulnám előre az egészet.

Cure-of-Osiris

Játéktechnikailag nem sok minden változott. Került be egy rakás új felszerelés, a maximális szintet megemelték, most már huszonöt a maximum. Ezen felül változott a maximálisan elérhető Power érték is. Korábban a maximális 300 volt, és ehhez kapcsolódóan 260-as erővel már nekivághattunk a RAID-nek a kiegészítő megjelenése után, az új maximum már 330 és ezzel együtt 290-es szintre lesz szükségünk hogy elindíthassuk a főleg játék végére tervezett tartalmat. Az új fegyverek már okoztak is némi gondot, hiszen ha valaki követi a játékkal kapcsolatos híreket akkor tudja hogy a Prometheus Lens nevű Exotic lézerfegyver egyelőre a legerősebb, amivel nagyon nehéz felvenni a harcot egy-egy Crucible event során. De ha ez nem lenne elég akkor itt van a tény, hogy ez nem megszerezhető azok számára akik csak az alap játékkal rendelkeznek, ugyanúgy ahogy a maximális Power level sem elérhető a többi játékos számára. Ezen felül pedig a Prestige Nightfall sem less elérhető Curse of Osirissal nem rendelkező játékosoknak hiszen ennek maradt a 330-as szintje. A Trials of Nine bizonyos pályáin nem játszhatnak a kiegészítőt meg nem vásárló játékosok. Ugye érkezett egy RAID lair is amit viszont már mindenki elér és az itt megszerezhető fegyver is használható minden játékos számára.  Ettől pedig a kiegészítő hirtelen nélkülözhetetlen elemmé vált, amit minden játékosnak jó beszerezni, hiszen nélküle a játék bizonyos részeihez nem fog hozzáférni. Ez bár szomorú, de ha belegondolunk akkor a World of Warcraft is hasonló eljárásrendet használ, és akik csak a Mists of Pandaria kiegészítővel rendelkeznek nem fognak hozzáférni a Legion tartalmához.

destiny-1059730

Viszont mennyire kiterjedt ez a kiegészítő, illetve megér-e csomagban 35 míg egyedül vásárolva 20 eurót? Azt kell mondanom hogy igen, bár a kampány rövid, nagyjából 4-6 óra alatt végigcsinálható, és a közben kapott felszerelések sem elengedhetetlenek, vagy olyanok amit muszáj megtartani. Viszont nagyon szerencsésnek érzem magam, mert míg elértem a maximális szintet annyi járműre tettem szert, hogy nem vagyok benne biztos hogy tudok mit kezdeni vele. De a játékélmény megvan, és az is szinte biztos hogy a pályadesign egy hatalmas erénye a Bungie fejlesztőinek akik megint egy olyan bolygót tettek le az asztalra hogy csak tátottuk a szánkat mind a Merkúron való rohangálás közben mind akkor amikor éppen a végtelen erdőben kalandoztunk. Közel biztos vagyok benne hogy a végtelen erdő magában megérne egy cikket, de nagyon nem akarom lelőni nektek a poént. Szerencsére a játék gépigénye nem változott, sőt ha lehet még egy kicsit jobban fut, így tudtam nektek ilyen gyorsan megírni a cikket, hiszen most nem kellett várni egy percet sem arra hogy belevethessem magamat a játékba.

Destiny-2-–-Expansion-I-Curse-of-Osiris-Launch-Trailer.mp4_000027349-1

 

Ha összegeznem kellene akkor azt mondanám, hogy igen a Curse of Osiris lehetett volna az alapjáték része is, de mivel a Destiny 2 egy MMO játék, így a kiegészítők kellenek hogy fenntartsák a játékosok érdeklődését. Mondjuk az, hogy ilyen hamar jelent meg furcsa, de ha később nagyobb horderővel bíró darabok is megjelennek akkor mindenképpen meg van bocsátva, 30 euró pedig szerintem nem az a pénz ami miatt akadékoskodni kell ha az egyik kedvenc játékába fektet az ember. Nem bántam meg a vásárlást és bíztatok mindenkit, hogy expansion passal együtt szerezze be a játékot ha úgy adódik a lehetőség. De az a rendszer, hogy először elzárjuk a játék egy részét az alappal játszóktól és utána sem adunk vissza mindent ami korábban elérhető volt, egy furcsa dolgot eredményez, aminek nem tudok mögéállni teljes testemmel bármennyire is szeretem a játékot. Ezért az alacsony pontszám de leginkább azért mert akik előre megvették olcsóbban juthattak hozzá, úgy hogy ez sehol nem volt jelölve korábban.

Értékelés: 6/10

A teszteléshez a kódot az Activision biztosította
Köszönjük a Magnewnak az ügyintézést
És nem utolsó sorban nagyon köszönöm a játékostársamnak hogy már megint végigrohant velem az egész kampányon és még azon túl csak azért hogy ez a cikk megszülethessen.