Destiny 2 Warmind – A világ legdrágább csalódása

Emlékeztek még a Bungie űr MMOFPS-ére? És hogy kijött PC-re és mennyire imádtuk? Vagy arra, amikor az első kiegészítőt úgy ítéltem meg, hogy meg kell vásárolni?

Kezdjük a történettel, hogy egyből kidobjuk a leginkább idegesítő dolgokat az ablakon. A Warmind lényege, hogy egy Marson elrejtett fegyvert kell megvédeni attól, hogy a Taken frakció kezébe kerüljön. Ennyi a történet. Jön a Taken különböző alfajokkal, ezeket meg kell ölni és itt a vége. A legvégén harcolni kell egy Boss kategóriás varázslóval, majd egy hatalmas féregszerű lénnyel. Ennyi. A történet sablonos és egyszerű, hiába emelkedett a maximális szint és maximális erőszint, nyugodtan neki lehet állni anélkül, hogy bármelyikkből a maximálissal rendelkeznénk, viszont összesen 4 küldetést kapunk, ami kevés ahhoz, hogy 30-as szintre tudjunk lépni, ha 25-ről indulunk. Egyszerűen kiborító az egész. Úgy, hogy közben egy-két plusz kört is bedobtunk és megálltunk itt-ott, 90 perc alatt végigjátszottuk a kampányt. És ennyi 20 euróba kerül, ha most akarod megvenni a kiegészítőt magában, és 35-be ha a Season Pass megvásárlásán gondolkozol. Tehát nagyjából 6000 forintot kell elkölteni, ha egyedül veszed meg és 9500 körül, ha mindkettőt. Csak emlékeztetűül a Curse of Osiris is ennyibe kerül, ha magában veszed.

Oké, a kampány rettenetes és egy forintot nem ér, mi van a többivel? Nos, az Escalation protocol vicces, de rengeteg erő kell hozzá, az új Raid Lair jól néz ki, de sok értelme nincsen. Az új fegyverek pedig még mindig nem lettek erősebbek, mint az Osiris óta ismert Prometheus Lens. Kapunk pár új Ghost kinézetet, kapunk új hajókat. (ezek közül egy Exotic-ot is.) És néhány nagyon durva új páncélelemet. Ezek közül is leginkább az Exotic darabok néznek ki jobban. De ebből a szempontból sem éri meg a pénzét a kiegészítő. Talán akkor az új térkép.

D2_EP2_Teaser.0

Nem az új térkép sem. A Mars gyenge lett, azzal szemben, amit Curse of Osiris-ben kaptunk a Merkúron, egy teljesen egyediségmentes valami, ami talán két szót sem érdemel. Nagyon kicsi a hely, és gyakorlatilag a küldetések 3 helyen találhatóak és ezért az egyik küldetés, amit meg kell csinálnunk nem is Marson kapott helyet, hanem az EDZ-be kell visszamenni.

De akkor összegezzük ezt a kis bemutatót, mert erről tesztet írni felesleges. A játék megszégyenyítése a Warmind, olyan, amit senki nem várt volna, és nem hiszem el, hogy ezért a Bungie ugyanakkora összeget kér el, mint a Curse of Osirisért. A Destiny 2 hatalmasat zuhant a szememben, és nagyjából ugyanaz az érzésem van, hogy az első részhez kapcsolódó hibákat követi el újra és újra, amit már az első résznél láthattunk. És ez szörnyűvé teszi az egészet. Ha további kiegészítők adott esetben nem jelennek meg, én nem leszek szomorú, de inkább ilyenekkel hagyjanak minket békén, mert ez nem más, mint egy egyszerű lehúzás.

Értékelés nincsen, mert 1 pontot sem érdemel a kiegészítő.

Köszönjük a Magnew-nak, hogy elintézték, az Activision-nek hogy kaptunk egy Season Pass kódot.
Köszönöm a játékostársaimnak, hogy végigrohantak velem.

brarid