Zalman újdonságok 2018-ban

Zalman 2018

Az itthon is ismert dél-koreai Zalman ismét saját standdal várta a látogatókat a Computex-en, ahol a 2018-as, frissített portfóliót állították ki. Az újdonságok között nem csak számítógépházakat, hűtési megoldásokat és perifériákat találhatunk, hanem olyan újdonságokat is, mint például a kriptopénztárca.

Számítógépházak

A kiállításon hat új fejlesztést leplezett le a Zalman, melyek mindegyike Midi Tower ATX méretkategóriában verseng majd. A Zalman K1 és Zalman K2 házak képviselik az RGB LED világításos vonalat, 120mm-es ventilátorokkal és edzett üveg oldallappal, vagyis kiváló választás lesz a játékosok számára. A Zalman S1, Zalman S2 páros valamivel kisebb a K-szériás megoldásoknál, ugyanakkor szintén betekintést enged az igényes belsőbe. A Zalman H4 és Zalman Z7 házak szintén LED világítással és edzett üveg oldallappal büszkélkedhetnek.

Egerek

A vállalat három új egérrel várja a játékosokat, melyek közül az új Zalman ZM-GM7 képviseli a felsőbb szegmenst a maga 12 000 dpi-s szenzorával és LED RGB világításával. A Pixart PMW3360 a piac egyik legjobbja, így az egér teljesítményére biztosan nem lesz panasz. A Zalman ZM-GM5 Pixart A3050 szenzort kapott 4000 dpi-s érzékenységgel, vagyis a középkategóriát képviseli, de az RGB itt sem maradt el. A Zalman ZM-M100R egy könnyű, LED világításos modell általános használatra.

Léghűtés

Az évet két friss processzorhűtővel, új ventilátorral és a forró nyárra való tekintettel két új laptophűtővel indítja a Zalman. A Zalman CNPS 10X Optima II és CNPX 9X Optima páros szinte az összes megszokott AMD és Intel processzorral kompatibilis. Előbbi 180W TDP-vel, utóbbi pedig 200W TDP-vel is elboldogul, vagyis a gyári órajeleken emelők számára is kiváló választások. A ZM NS3000 és ZM-NS4000 akár a 17 hüvelykes gamer laptopokat is kordában tudja tartan a 200mm-es ventilátoroknak köszönhetően, a beépített USB HUB pedig egy kellemes extra. A ZM-RFD120 egy 12 centiméteres, halk és hatékony ventilátor, mely mindenki számára elérhető áron kerül a piacra.

Vízhűtés

A Zalman vízhűtéses széria is megújul idén. A ZM-EQ120, ZM-EQ240 és ZM-EQ360 hármas minden méretkategóriát lefed. A legkisebb, ZM-EQ120 akár 250W TDP-vel is elboldogul, míg a ZM EQ240 350W a ZM-EQ360 pedig 400W TDP-ig lett hitelesítve. A számozás a ventilátorok méretével egyezik meg, vagyis az Intel és AMD processzorokat is támogató újdonságok 1, 2 vagy 3 darab 12 centiméteres ventilátorral és hozzájuk igazodó radiátorral érkeznek.

Kriptopénztárca

A Bitcoin és egyéb kriptovaluták manapság rendkívül népszerűek. Tárolásuk elsőre könnyűnek tűnik, ám érdemes nagy hangsúlyt fektetni a biztonságra is, mely szinte csak fizikai formában valósítható meg. A Zalman hardveres kriptopénztárcája egy kényelmes, megfizethető és biztonáságos megoldás a Bitcoin és egyéb valuták tárolására. A biztonságról az egyedi titkosításért felelős chip és az ujjlenyomat-olvasó gondoskodik.

Bitcoin Hardware Wallet