Élhető-e a legolcsóbb – Krüger&Matz Move 6 Mini

Krüger&Matz Move 6 Mini

Krüger&Matz Move 6 Mini – Mi sem tudjuk mire számítottunk

Felmentem az iPon oldalára és kiválasztottam a legolcsóbb telefont, amit csak lehet. Ezek után megrendeltem, és szépen mindenkin végigment a készülék. Volt, aki bírta, volt aki feladta pár nap után és volt aki egyenesen ipari hulladéknak minősítette a telefont. Élménybeszámoló következik.

2018.07.11

Egy hónapja kering a többiek között a telefon, de még mindig nem tudtam hozzászokni a gondolathoz. Valamiért azt érzem, hogy a kezdetektől bukásra vagyok ítélve, hiába az én ötletem volt az Élhető-e a legolcsóbb sorozat.

Krüger&Matz Move 6 Mini

Amikor előszőr megláttam a telefont a boltból kifele jövet, akkor már éreztem, hogy valami nem lesz jó. Mégiscsak egy Note 8-at fogok feladni egy hétre. Nem arról beszelünk, hogy egy 3310 után mekkora megváltás lesz egy okostelefon. És most, hogy nincsen 24 óra, mire hozzámkerül, egyre kevésbé érzem, hogy sikerrel zárhatom a hetet. Csak ha végignézek azokon az appokon és szolgáltatásokon, amiket egy telefonon használni szoktam…

Rendben, ha a Facebook Messenger nagyon rossz, akkor a Lite változat még megmenthet, de mit tegyek a Slack, WhatsApp kombinációval. Ezek egyedül is bedönthetik szegény telefont, nemhogy még együtt, pedig mindkettő nagyon fontos eleme, annak, amit csinálok nap mint nap. De ennél mehetünk lejjebb, mert rossz esetben majd SMS-ben kommunikálok a többiekkel. Hogy fogom látni az e-mailjeimet? A legrosszabb esetben is legalább 6 fiókot fel kell rá vennem. Ez már az alsó-középkategóriás telefonoknak is általában sok. A Note kibírja, persze hogy. hiszen erre és a multitasking-ra lett tervezve. De most egy olyan eszközben tervezek eltölteni egy hetet, aminél az SD kártyám majdnem kétszer annyiba kerül.

Persze mondhatja mindenki: „de ez a te ötleted volt”. Nos azzal a reménységgel ugrottam bele a dologba, hogy mára mar az olcsó telefonok elértek azt a szintet, ahol használni is lehet őket, maximum lassabban, mint felsőkategóriás társaikat. Ennek ellenére mit hallok a többiektől? Ennek a szöges ellenkezőjét, Skorpy nem bírta végig a hetet. Sorler pedig mindennel jobban várta, hogy végé legyen. És én is, mert a Krüger&Matz Move 6 Mini miatt a kommunikációnk sérült, viszonylag nagy mertekben. És akkor zenét, még nem is hallgattam. Nálam az egy teljesen alap dolog, hogy ember fül- vagy fejhallgató nélkül ritkán lat. Igenam, de az SD kártyám nem fér bele a telefonba, ez biztos. Persze fizikailag belefér, hiszen van SD foglalat, de 128GB méretű, nem fogja felismerni, tehát marad a Spotify. Vajon bírni fogja? Vagy adott esetben teljesen lehetetlen lesz a használata? És a Bluetooth fejhallgató? Mind olyan kérdések, amikre igy 12 órával az átvétel elött semmit nem tudok. Ezeket a sorokat meg a Note-on írom. És erősen hiszem, hogy csak minden este fogok tudni hozzátenni a hajónaplóhoz, mert ilyen sebességgel gépelni nem fogok tudni a Move 6 Mini-n. De most jön a várakozás, nézzük meg mit hoz a délután!

Krüger&Matz Move 6 Mini

2018.07.12

A tegnap délután nem hozott semmit, Sorler otthon hagyta a telefont. Ennek ellenére mostanra nálam van és talán percről-percre jobban aggódom, mint annak elött. Az app-ok letöltését még abszolváltam egy trükkel, azok után, amit a többiektől hallottam. Mind mondtak, hogy egy reumás csiga néha gyorsabb, mint a lengyel készülék modemje. Rendben, ezt letudtuk, de tudjátok mi jutott eszembe? Nos, egészen pontosan a következő: A Krüger&Matz Move 6 Mini nem rendelkezik NFC-vel, talán ez fog a legjobban fájni. Nem a kamera, nem a lassúság, hanem a kötelező pénztárcacipelés.

Az Élhető-e a legolcsóbb sorozat alatt ugyanis nem lehet nálunk másik telefon. Igen, hiába használhatnám a Note-ot, akar SIM nélkül fizetni, ezúttal nem tehetem, mert a szabály az szabály. És meg nem látott SIM kártyát a telefon. Most jelenleg ott tartok, hogy a 127 appomat szelektálom a Note-ról fejben, hogy mi az, ami nélkül tudok élni egy hétig, és mi az, ami nélkül nem. Szóval viszlát Facebook, Pages manager, és LinkedIn (utóbbit nem is tudom minek nyitom meg, mostanság érdekesek a postok, amiket a “kapcsolataim írnak) Kindle, és egyelőre ennyi. Jah, és asszem a Tidal-ról is lemondok egy időre. Sok értelme nincsen, nem hiszem. hogy lokálisan tud HQ zeneket eljátszani a telefon, nemhogy streamelve. A Move 6 Mini nem rendelkezik LTE modemmel sem. Újabb rossz pont, néha megosztott nettel kell dolgoznom. Nem, ebbe bele sem gondolok. Mindenre lesz megoldás. Végül is, nekem van annyi szerencsém, hogy a tisztelős készülékek előnyt élveznek. Nos, a hét “második feleben” érkezik a HTC U12+, talán mar szerdán es megmenekülök? Jelen pillanatban remélem.

Mindegy. Bluetooth fülhallgató eltesz, régi Jack-es leporol, régi 32GB-os kártya elő, és kezdődhet a buli. Holnap újra jelentkezem, akkorra mar az első napi eredményekkel.

Krüger&Matz Move 6 Mini

2018.07.13

Kezdődik a megmérettetés. Reggel 6 óra van. Mit tehetek még? Sajnos kiszállni már túl késő. A nagyon hasznos alkalmazásaim már megvannak. Innentől kezdve pedig nagyon baj nem lehet. Lássuk majd persze hogy mit tud, de annyi előnyt adtam a telefonnak, hogy leszedtem a zenéimet előre Spotify-ról. És nagyon azon gondolkozom, hogy megkímélem és csak 1 kártyát fogok beletenni, abból baj nem lehet. Még kártyát nem látott a telefon, de már most vissza akarom adni. U12+ gyere gyorsan! Főleg, hogy ma van egy fontos hívásom, és ezt fejesen keresztül.

Végig bírtam a napot. Eddig. Este háromnegyed tizenegy van. Viszont ma már többször akartam rohanni haza, hogy visszaköltözzek a Note-ba. Szerencsére eddig sikerült legyőznöm a dolgot, viszont sajnos ma sikerült elcsábulnom egyszer, és mióta hazaértem, már többször került a kezembe az itthon lévő és még le nem merült Huawei P10. Ez bár tudom a gyengeség jele, viszont sajnos már el is jutottunk az első nagyobb akadályhoz. A telefon ugyanis fogta magát és nem volt hajlandó telefonálni. Egyszerűen nem tudtam hívást indítani addig, amíg nem indítottam újra. És ez még csak a legkisebb gond. A legnagyobb pedig az értesítési LED hiánya. Többször kapcsolom be a kijelzőt, mint eddig bármelyik telefonon bármikor. Ez pedig zavaró. Az akkumulátor nevetséges, és egyszerűen nagyon nehezen kibírható az egész. Jelenleg itt tartunk, még nem használom két napja, viszont már most kezdem azt érezni, hogy nem fogom bírni végig. Meglátjuk mi lesz holnaptól, de szerencsére itthon vagyok a hétvégén és nem kell sokat a telefonomat használnom. Reménykedem, hogy a hét második fele az szerdát jelent, és nem a jövőhét csütörtöki határidőt kell betartanom, amikor a telefon hozzám került. Szegény Note, már sír a polcon, és meg tudom érteni. A Krüger&Matz Move 6 Mini nem képes megfelelően ellátni a feladatát és ha most kéne megírnom a konklúziót, akkor azt mondanám, hogy a legolcsóbb nem éri meg. De azt jobb, ha tudjátok, hogy azért csaltunk egy kicsit. Ez nem a legolcsóbb telefon az iPon kínálatában. Direkt nem a lehető legolcsóbbat vettük meg, hanem az eggyel drágábbat, csak azért, hogy legyen 1GB memóriánk. Ebben a pillanatban nem hiszem, hogy hosszútávú kapcsolatunk lesz, de a polcon egy vicces emlékké válik majd.

Krüger&Matz Move 6 Mini

2018.07.14

Elindult egy új nap. És vele együtt szenvedésem harmadik napja. Én ugyanis már szenvedésnek nézem. Hiszen itt van nálam több nagyon is jól használható telefon, de arra vagyok kárhoztatva, hogy ezt használjam. Gondolkodtam már a dolgon. Szerintem lehetséges lenne ezt a telefont használni, de csak akkor, ha nincsen más megoldás. Más megoldás pedig általában van. Hacsak valakinek nincsen feltétlenül szüksége arra, hogy kártyafüggetlen legyen a telefonja, akkor természetesen olcsóbban nem kap, viszont abból kiindulva, hogy 2018-ban még mindig lehetséges 3G only telefont vásárolni.

Ezen kívül persze használható csak lassú. Egyelőre elbírja az öt darab email fiókot, amit rábíztam, és úgy tűnik kezelni is tudja. Az más kérdés, hogy nem túl kellemes sebességgel. Minden hiba és használhatatlanság, amit tapasztaltam a sebességből és konstans újratöltésből adódik. Nem nagyon tudok úgy átváltani egy alkalmazásba, hogy az ne akarjon újratölteni legalább egyszer, de inkább kétszer egy nap használat közben. És igen, jobban hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy minden azonnal történik, de itt nem arról van szó. Itt arról van szó, hogy kis híján a sebesség a készülék végzete. Sajnos. Pedig 4 colos méretű telefonok már nem nagyon vannak. Sajnos nem véletlenül.

Többek között az akkumulátorral is vannak gondjaim, ha nem használom, hanem a nagyjából tíz évvel ezelőtti megoldással mindenhez számítógépet veszek elő akkor jó, akkor péntek este óta fel van töltve és nem nagyon kér enni. Viszont abban a percben, amikor elkezdem használni, akkor egy nap alatt gond nélkül kétszer töltöm. Ez pedig érdekes, ha nem is meglepő. 1400 mAh nem sok, ellenben kevés. Sajnálatos módon ennél sokkal többet nem tudok elmondani. Jelenleg úgy vagyok vele, hogy rendben, akkor csináljuk végig a hetet, de nagyon remélem, hogy soha többet nem kell ebben a kategóriában élő okostelefont használnom. Nézzük mit hoz a következő nap!

Krüger&Matz Move 6 Mini

2018.07.16

Eddig bírtam. Négy napig tudtam használni a legolcsóbb telefont, amit találni lehet. Lehet, hogy az én sznobizmusom okozza, lehet hogy az, hogy még a webes WhatsApp-ot sem tudom használni, mert percenként elveszíti a kapcsolatot. Lehet, hogy az, hogy nem élmény zenét hallgatni rajta, vagy az, hogy a kijelzőt csak konkrétan szemből látom, máshogyan esélyem sincsen. Ez egyszerűen nevetséges! A TN panelek már akkor rosszak voltak, amikor megjelentek, viszont mostanra egyenesen használhatatlanok. Érdekes kísérlet volt, de itt már nem a napi munkám, hanem a telefon épsége forog kockán, mert ha még egyszer majd 5 percet kell várnom, hogy betöltődjön valami, akkor lehet hogy falhoz vágom.

A Slack úgy ahogy működik rajta, a Facebook Messenger mindkét verziója néhány óra után elveszíti értesítési képességeit. Folytassam még? Nem hiszem, hogy van haszna, egy az egyben használhatatlan a telefon és ezt szerintem a Krüger&Matz is tudja. Sajnos leginkább ott vérzik el, amikor nem csak telefonálásra kellene használni, vagy amikor meg kellene nyomni rajta egy gombot. A kijelző és az érintőlap között ugyanis ránézésre hetven méter van, ha nem több. Folyamatosan mellé nyomok és úgy egyáltalán kényelmetlen a használat. Rosszul érint, hogy nem bírtam végigcsinálni, de lassan és biztosan kezdek rájönni hogy ilyen telefonokkal kínozzák a rabokat guantanamon.

Ezzel az utazásom a Krüger&Matz Move 6 Mini-vel véget ért. És az első része az Élhető-e a legolcsóbb sorozatnak is. reméljük, hogy volt értelme a szenvedésünknek. Ha a többiek nevében nem is szólhatok, akkor is azt kell mondanom, hogy egy tanulságos időszak volt. És 2018-ban még mindig lehet olyan telefont vásárolni, amit az égvilágon senki nem akar majd használni. Kezdve csak attól, hogy a műanyag rosszabb, mint a legtrehányabb minőségű MCDonald’s-os játék esetében, eljutva addig, hogy napjában van, hogy háromszor töltöttem a telefont. Szóval a kérdésre a válasz az írók szerint.

Krüger&Matz Move 6 Mini

brarid: Nem, a legolcsóbb minden, csak nem élhető. Olyan távol áll tőle amennyire lehet, és bár sokaknak tudom, hogy még ez is drága telefon. De sajnos ki kell mondani, hogy még mindig 30-50 ezer forint között vannak azok a készülékek, amiken már érdemes elgondolkodni. És ha ránézzük tudjuk, hogy az a harminc darab kampósorrú Mátyást ábrázoló magyar fizetőeszköz csak a kétszerese ennek a telefonnak, viszont cserébe már legalább négyszer annyi telefont adnak, mint ez. Nagyon akartam, hogy sikerüljön, de nem ez volt megírva az én tesztelésem során a Krüger&Matz Move 6 Mini csúfosan leszerepelt, és nem, hogy ajánlani nem tudom senkinek, de inkább óva tudok inteni bárkit a márkától és főleg a készüléktől, akik ennek a megvásárlásán gondolkodnak. Bár azt mindenképpen szeretném kiemelni, hogy gratulálok Sorler-nek, aki egyedüliként becsületesen végig tudta csinálni a hetet. Látszik, hogy ő nem sokat használt csúcstelefont.

Sorler: Nem, élhetőnek feltétlen nem mondanám a telefont, viszont akkora agóniát nem éltem meg, mint brarid. Hajónapló szinten nem írtam meg a gondolataimat, de itt akkor elmondom, hogy a 0. napom azzal kezdődött, hogy nem tudtam átmenteni a játékom mentéseit a Krüger&Matz-ba, pedig egy nap volt vissza a sztoriból, azt pedig nem hagytattam veszni. Még 5 prémium fizető eszközt is elhasználtam, hogy betölthessem a mentésemet, de a telefon nem bírta a játékot. Így végül egy nappal később kezdtem a tesztelést, mint azt eredetileg terveztük.

Én alapvetően a türelmemről vagyok ismert. Talán ez segített jobban túlélni a telefon használatát. Tényleg idegtépő tud lenni, amikor mindenre várni kell, de erre számítottam, amikor egyáltalán felmerült az ötlet. Azért hozzá tenném, hogy mindig is felső-középkategáriás telefonjaim voltak, és ekkor már én is egy Note 8-ból költöztem ki a kísérlet kedvéért. Nem kívánom vissza, még tartalék telefonnam sem a Krüger&Matz Move 6 Mini-t, viszont kellő elhívatottsággal használható. De megerősítem a felettem szólót, nem érdemes a legolcsóbban gondolkodni.