MSI GS66 Stealth bemutató

Atomfrissen a tervezőasztalról

Ilyen még nem volt akkora embargós notebookot hozok nektek, hogy igazából egy mondatot is nehezen fogalmazok meg anélkül, hogy feszegetném a határait. Minden, amit itt láthattok még változhat. De megérkezett a legújabb MSI notebookja a Razer Blade ellen.

Külsőre, ha le kellene írnom akkor egy olyan egyveleget tudnék felhozni mintha a lead-ben említett Razer Blade találkozott volna egy Macbook Pro-val, és együtt iszogatás után (meg minden egyéb, ami ilyenkor történni szokott) ez a gép lett a végeredmény.

Valami elképesztően néz ki a gép. Az egész egy fekete tömb. Még a rajta lévő sárkánylogó is. Kinyitva sem látszik sok minden, csak ha bekapcsoljuk a hatalmas trackpad feletti billentyűzet ugyanis természetesen billentyűnkét külön változtatható RGB világítást kapott. a portokkal is jól el vagyunk látva kapunk ugyanis egy RJ45-öt, egy 2.0-ás HDMI portot, egy Type C-t, ami Thunderbolt 3 is, még egy USB C-t, ami ezúttal tényleg csak USB, valamint három darab USB 3.2-t. De nem ezek az érdekesek.

 

Az érdekes a következő. A gépben egy meg nem nevezhető Intel Core I7 10. generációs processzor kapott helyet. Ez már az új architektúrára épülő processzor. Amit bár tesztelni nem tudtunk, de, egy igencsak használható kis processzornak tűnik. Mellette akár 64GB RAM-is helyet kaphat arról sajnos nincsenek információim, hogy a generációváltást követően úgy, mint a szervereknél a Cascade Lake itt is váltunk e 2933-as memóriára. De remélem így lesz.

 

Ezen felül még két hatalmas lépéselőnye lesz a gépnek. Választható képernyőként kapunk egy 1080p felbontású viszont 300hz sebességű panelt, ami úgy önmagában olyan folyamatos, hogy sírni tudnék tőle. Valami eszméletlenül néz ki. De nem elég? Arról, hogy csak RTX kártyával lesz kapható csak említést teszek. Viszont az akkumulátor egészen konkrétan 99.9 wH értékű a gépben. Ez nem véletlenül ennyi. Ez az abszolút plafon amennyit fel lehet vinni egy repülőre egyben. Viszont így is amikor teljesen feltöltöttem a gépet akkor azt írta a Windows, hogy 9 és fél óra van még hátra a teljes lemerülésig. Persze ha majd visszatér a laborba a gép akkor ez komolyabban is megnézzük. Viszont az biztos, hogy a GS66 egy olyan eszköz amire érdemes oda figyelni és akit nem zavar a 2.1 KG súly az mindenképpen el is gondolkodhat akár rajta, mert egy nagyon erős kis gépezet lesz.

A betekintés lehetőségét köszönjük az MSI-nek

brarid