HP Omen Outpost

 Elsőre furcsa lehet

A HP Omen sorozatából már járt nálunk néhány termék, de egérpad még nem igazán, pláne nem olyan, amit érdemes bemutatni. Szóval most itt van az Outpost, amit valahogy mégis.

Doboz Tartalma

A készüléket egy gyári dobozban kaptuk meg, amiben az egérpadon kívül kettő dolgot találunk, egy USB C-ről kettő USB A-ra átalakító kábelt, ennek fontos szerepe lesz később. Valamint egy rakat papírt. Ezen igazából annyit ír le a gyártó, hogy hogyan lehet használni a kétféle felületet, illetve hogy hogyan lehet és érdemes feltelepíteni az Omen Command Centert.

Bemutató

Nem sok minden van, amit újra fel lehetne találni az egérpadokkal kapcsolatban, vagy csak én nem gondolom jól. De ahogy nézem a HP mérnökei egyetértettek velem, mert egy nagyobb téglatest tetejére csatlakozó területében kisebb, de magasságban nagyobb téglatestet kapunk, amin felül van egy Omen Logó, ami természetesen világít, illetve egy kábel jön ki a tetején. Nem elég hogy a tetején jön ki a kábel mellette találunk egy USB csatlakozót, ide tudjuk az egerünknek a 2.4 GhZ-s vevőjét kötni. Én a hozzá szintén megkapott Omen Photon egér csatlakozójával próbáltam ez ide van tervezve és nincsen vele gond. De megpróbáltam a saját Logitech MX Master 3 egerem csatlakozójával is, ott sem emelte fel az egérpadot, egyébként ez a célja a kiemelt résznek, azon túl, hogy máshogyan egy USB csatlakozó nem fért volna el rajta. A kábel természetesen harisnyázott és fekete, kellemesen néz ki és nem is mondanám, hogy tapintásra rossz lenne, viszont a hossza az furcsa. Még a kiegészítő átalakítóval együtt is olyan nagyjából 1.3m hosszú az egész.

Lehet, hogy nekem van hosszú asztalom, de a fizikailag az egérpad alatt található asztali számítógépembe nem tudtam volna bekötni az USB csatlakozót úgy, hogy ki is nézzen valahogy, szóval kénytelen voltam az egérpadot az egyik monitorom USB hub-jára csatlakoztatni. Es vagy ettől, de mivel más géppel is kipróbáltam a padot, nem működött az egyik világítási zóna, ugyanis már említettem, hogy az OMEN logó világít, de ezen felül az egész pad szélén fut végig egy LED csík, aminél viszont nem tudom mi lehet a probléma, de ezt sajnos nem tudtam működésre bírni. Viszont a fő attrakció működött. Ez egy QI töltőtekercs a felső rész bal oldalán, ez maximálisan 5W sebességgel tölti a ráhelyezett eszközöket, többek között az erre tervezett Photon egeret is. A HP szerint ezt 2.5 óra feltölteni. ez leginkább meg tudom erősíteni, de a telefonomat is feltölti csak nagyon lassan. Használat közben én csak a puha oldalát használtam, de egyébként meg lehet az egérpad felületét fordítani, és akkor szövet helyett egy kemény műanyaglapot kapunk, ha esetleg azt preferálnánk valami miatt használat közben. De ha ez nem elég akkor az összes széle úgy lett megcsinálva, hogy ha benne van a padban, ez a cserélhető lap akkor tökéletesen egy vonalba kerül az éleivel, ezzel megoldva, hogy ne legyen túlzottan kényelmetlen a használata. 1.05cm magasságban van az egérpad, szóval nem fárasztó a használata.

Ez egy bemutató, hiszen egy egérpadot igazán tesztelni főleg írásban leginkább nehéz. Ugyan elmondhatom, hogy használat közben nem volt vele bajom, és igazából hiába van még mindig nálam amikor ezt a sort írom csak azért nem használom, mert a saját deskpadom egyrészt tud világítani rendesen, de ezen felül a billentyűzetem alatt is van amit én esztétikailag jobban szeretek. Ha lehetne kapni egy Outpost XL-t akkor már jobban tudna érdekelni a dolog, sokkal. Így viszont csak egy érdekes kiegészítő, amit minden Omen rajongó, és aki nem akar külön töltőpadot tenni az asztalára értékelni fog. Az már egészen más kérdés, hogy 28 ezer forint egy egérpadért, még úgy is, hogy világít és tölti a telefonunkat egy nagyon nehezen megmagyarázható vásárlás. De ettől függetlenül egy remek elképzelés még jobb megvalósítása lett ez az egérpad.

Értékelés nincsen mivel bemutatásra került csak a termék, és nem tesztelésre

A készüléket köszönjük a HP-nak

brarid